Стрічка новин

Про підтримку інвалідів – захисників ПМР

Прес-служба Глави держави повідомляє, що Президент Вадим Красносельський на зустрічі з представниками Республіканської громадської організації «Інваліди війни – захисники Придністров’я» обговорив забезпечення цієї категорії громадян житлом і транспортними засобами.

Організація була створена у 2005 році. На сьогодні в її структурі є шість підрозділів, які об’єднали 172 людини. Очолює головну ланку Павло Кузнецов. Він і його колеги були запрошені Президентом до робочої дискусії у форматі відеоконференції. У бесіді також взяли участь представники керівництва Уряду і Верховної Ради, міністри соціального блоку.

У ході дискусії були порушені теми протезування кінцівок у клініках Абхазії, зубопротезування, компенсації витрат на ремонт житла, придбання квартир і компенсації витрат на ремонт автомобілів інвалідів-захисників.

Президент говорив і про перспективні плани щодо забезпечення цієї категорії громадян ПМР власними транспортними засобами. Передбачається придбання автомобілів коштом держави. До реалізації проекту можна буде приступити після того, як закінчиться пандемія.

***

Онлайн-нарада з головними лікарями

Голова Уряду Олександр Мартинов провів зустріч із членами Координаційної ради з мінімізації фінансових та економічних втрат підприємств і населення в умовах пандемії нової коронавірусної інфекції.

На порядку денному були питання охорони здоров’я. Участь в онлайн-нараді взяли також головні лікарі лікувально-профілактичних установ (ЛПУ).

Прем’єр-міністр доручив МОЗ перевірити якість харчування в медичних установах. Міністр охорони здоров’я Христина Албул повідомила, що проблем із фінансуванням цього напрямку немає. Меню затверджується головлікарем ЛПУ, а дотримання норм контролює спеціальна комісія. До перевірок залучатимуться представники Загальнопридністровського народного форуму (ЗНФ). Про ситуацію доповідатимуть Голові Уряду на кожному засіданні Координаційної ради.

Також доручено визначити графік і механізм позапланових інвентаризацій товарно-матеріальних цінностей. Олександр Мартинов націлив головних лікарів клінік не замовчувати проблеми, а своєчасно про них інформувати.

***

«Гаряча лінія» з питань протидії корупції

У Міністерстві з соціального захисту та праці ПМР організована діяльність «гарячої лінії» з питань протидії корупції.

«Просимо громадян керуватися зазначеними вимогами законодавства, уважно і чітко формулювати суть звернення. У повідомленні необхідно вказувати факти корупції. Це значно прискорить розгляд звернення по суті», – зазначають у відомстві.

Повідомити про факти корупції можна за номером телефону 0 (533) 52-102 в робочі дні з 8:30 по 17:00.

У разі відмови заявника від повідомлення своїх персональних даних дзвінок вважається анонімним і розгляду не підлягає.