Про миротворців, історію, пандемію та туризм

Минулого тижня під час свого візиту до Москви Президент ПМР Вадим Красносельський дав інтерв’ю «Парламентській газеті». Пропонуємо вашій увазі головну інформацію від Президента в його цитатах.

Без миротворців – ескалація

Усі чомусь вважають, що російські війська завдають шкоди переговорному процесу. Проте в Придністров’ї зовсім інша думка щодо цього, інша вона й у тих, хто розуміє, що таке переговорний процес. Причому вони розуміють, що якраз російська присутність, російські миротворці створюють майданчик для цих переговорів. Якщо такого майданчика не буде, можливі переговори,безсумнівно, будуть відсутні. І буде тільки ескалація конфлікту.

Загальна історія

Придністров’я цікаве для російської науки. У День народної єдності ми відкрили кілька пам’ятників, присвячених саме історії Росії. Наприклад, погруддя фельдмаршалу Воронцову. У галереї вже представлені бюсти таких великих людей як Суворов, Барклай де Толлі, Рум’янцев, Кутузов, Вітгенштейн. Свого часу всі ці полководці й державні діячі залишили яскравий слід на нашій землі. Все це підлягає вивченню. Якщо ми сьогодні звертаємося до теми миротворчої діяльності, то це й є перші миротворці. Вони зі своїми полковими підрозділами оберігали мир на нашій землі. Нинішні ж миротворці продовжують ратний подвиг своїх предків. У Тирасполі на території Тираспольської фортеці, відтвореної в мініатюрі на території Катерининського парку, встановили полкові знаки військових підрозділів. У ці полки на службу призивали наших земляків із Придністров’я. Це все наша історія, і це історія Росії, яка, якщо не втрачена, то частково забута. У нас вона представлена для збереження історії.

Про вибори до Держдуми

Вибори відбулися, причому за досить високої активності жителів Придністров’я, які мають російське громадянство. Вони відгукнулися на заклик і прийшли на виборчі дільниці. Були й заклики в мережі Інтернет щодо пікетування виборів до російської Держдуми, але цього не сталося,  і вони відбулися. Ті кандидати, що обиралися, тепер представляють наші інтереси в Держдумі РФ. Сподіваємося, що депутати розглядатимуть і вирішуватимуть і надалі ті питання, які нас хвилюють і цікавлять.

Про вакцинацію та пандемію

Ми прищеплюємо наших громадян тими вакцинами, які є в нас у наявності. На сьогодні в Придністров’ї маємо шість вакцин. Це виключно добровільний захід, ніяких примусових варіантів у нас немає. Ми чекаємо додаткову партію вакцини «Спутник V» з Російської Федерації й будемо починати ревакцинацію наших громадян, яких щеплено вже приблизно 25 %. Звичайно, проблеми є, однак немає ніякої істерики, паніки, є чітке розуміння в прийнятті рішень і чіткий алгоритм розв’язання всіх проблем, пов’язаних з пандемією.

Чекаємо туристів

У нас є що подивитися, є що купити: продукцію легкої промисловості, продукцію агропромислового комплексу. У нас добре розвинені індустрія, промисловість. Це все цікаво для гостей, тих же туристів. Нині, звичайно, пандемія, багато обмежень, люди побоюються тих чи інших переміщень, однак, усе це мине, і ми з радістю чекатимемо будь-якого туриста в ПМР.

Фото прес-служби Президента.