Змагання «майстрів ракетки»

У Дубоссарах на початку грудня відбувся чемпіонат ПМР з настільного тенісу серед дорослих. Вихованці Республіканської СДЮШОР настільного тенісу на чемпіонаті Придністровської Молдавської Республіки серед дорослих, що відбувся 4 грудня в дубоссарському комплексі настільного тенісу, завоювали 8 золотих, 6 срібних та 7 бронзових медалей.


Чемпіонати Придністров’я – це досить елітні змагання. Буквально всі поєдинки відбуваються в напруженій боротьбі. Саме з перемог на змаганнях цього рангу починали свій шлях у великий спорт такі спортсмени, як неодноразова фіналістка чемпіонатів світу та Європи Олена Мокроусова; учасниця юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі, член збірної команди Європи Ольга Близнюк; неодноразові учасники всесвітніх Універсіад Олена Барбу та Ірина Шмигановська.

На цьому чемпіонаті республіки виступило також чимало потужних спортсменів: 8 майстрів спорту та 12 кандидатів у майстри спорту з Кам’янки, Рибниці, Григоріополя, Тирасполя, Бендер та Дубоссар. У чоловічому турнірі відбулася головна сенсація турніру: у півфіналі 15-річний дубоссарський КМС Віктор Ящук здобув перемогу над неодноразовим чемпіоном республіки, майстром спорту з Бендер Ігорем Романенком. Програючи спочатку зустрічі з рахунком 0:2, Віктор зумів переламати хід поєдинку та здобути сенсаційну перемогу з рахунком 3:2 й вийти у фінал, де вже на «куражі» обіграв Віктора Цуркана та завоював золоту медаль. Тим самим він повністю реабілітував себе за поразку на юнацькій першості Придністров’я.

У дівчат усі чекали на поєдинок між майстром спорту, абсолютною чемпіонкою Молдови 2020 року Катериною Шмигановською та майстром спорту Олександрою Кір’яковою, але боротьби не вийшло. Олександра впевнено обіграла свою грізну суперницю з рахунком 3:0. Бронзова медаль юної спортсменки Аліни Пулукчу в одиночному розряді – теж одна із сенсацій чемпіонату.

У парному чоловічому розряді також не обійшлося без сенсацій. 11-річний Андрій Міщишин, граючи в парі з Віктором Цурканом, завоював бронзову нагороду, першу в подібних змаганнях у своїй спортивній біографії. У фіналі Владислав Севастьянов та Віктор Ящук із рахунком 3:1 перемогли пару клубу «ТТ-Спорт» із Бендер – Ігоря Романенка та Миколу Узуна. У дівчат, як і передбачалося, чемпіонками стали Олександра Кір’якова та Катерина Шмигановська, які перемогли у фіналі іншу дубоссарську пару – Олександру Думінік та Аліну Пулукчу.

У змішаному розряді Олександра Кір’якова та Віктор Цуркан у запеклій боротьбі перемогли своїх одноклубників Катерину Шмигановську та Владислава Севастьянова – 3:2. Таким чином, Олександра Кірьякова, як і тиждень тому на юнацькому чемпіонаті, здобула звання абсолютної чемпіонки ПМР – тепер уже серед дорослих.

Головний суддя змагань та керівник Республіканської СДЮШОР настільного тенісу Валерій Гросул висловив упевненість у тому, що вітчизняні тенісисти успішно виступатимуть на міжнародних стартах наступного року

Олександр Зайчук.

Фото державної службу спорту.