Придністровські арбітри міжнародної категорії

Арбітри з Придністров’я брати Олексій та Iгор Ковальчуки судять матчі чемпіонату світу з гандболу в Iспанії.

Найбільш професійно досвідчену на сьогодні в Молдові та Придністров’ї пару гандбольних арбітрів Міжнародна федерація гандболу IHF запросила взяти участь у світовому форумі найсильніших гандболісток планети. Протягом майже півтора десятка років вони судять міжнародні змагання, незмінно показуючи високу кваліфікацію та відмінне знання правил гри.

Зазначимо, що у гандболі існує система, за якої арбітри працюють у постійній зв’язці зі своїм партнером. Суддівська пара створюється та діє протягом усієї кар’єри арбітрів. Брати-близнюки Ігор та Олексій успішно склали міжнародні іспити у 2008 році й відтоді нерозлучні на гандбольному майданчику.

За час своєї кар’єри вони працювали на змаганнях найвищого рівня, у тому числі на чемпіонатах Європи та молодіжних чемпіонатах світу.

Слід додати, що на чемпіонаті світу в Іспанії наші арбітри за підсумками першого та другого етапів увійшли до трійки найбільш затребуваних. Поряд із колегами з Туреччини та Аргентини вони обслужили суддівством сім ігор. Попереду – ще етап плей-офф, де вирішуватиметься доля медалей чемпіонату та остаточно визначатимуться місця команд.

Цікавий і той факт, що Олексій та Ігор є продовжувачами традицій, закладених їхнім батьком та рідним дядьком. Брати-близнюки Олександр та Анатолій Ковальчуки були першими молдавськими арбітрами, які здобули звання «Суддя міжнародної категорії»

Олександр Зайчук. 

Фото з вiдкритих джерел.