Визнання спортивних досягнень весляра

Вихованець столичної СДЮШОР греблі Владислав Чеботар став заслуженим майстром спорту Придністров’я.

Почесне звання присвоєне спортсмену за високі здобутки, показані ним в офіційних змаганнях на міжнародній арені. Наказ про це підписав начальник Держслужби зі спорту ПМР В’ячеслав Соколенко.

Як повідомляється на офіційному сайті відомства, Владислав Чеботар брав участь у XXXII літніх Олімпійських іграх, які відбулися нинішнього року в Токіо. У складі збірної Російської Федерації він разом із Віктором Мелантьєвим представляв екіпаж каное-двійки. Крім того, обидва спортсмени брали участь в індивідуальних змаганнях. Російський екіпаж зайняв дев’яте місце у перегонах двійок.

На рахунку Владислава Чеботаря ще два блискучі досягнення на міжнародній арені. У червні на гребному каналі в польському місті Познань він став чемпіоном Європи в каное-двійці на півкілометровій дистанції, знову ж таки в парі з Віктором Мелантьєвим. У вересні в Копенгагені, вже у парі з іще одним вихованцем тираспольської школи Кирилом Шамшуріним, завоював звання чемпіона світу в каное-двійці, але вже на дистанції довжиною один кілометр.

2021 рік став найуспішнішим у спортивній кар’єрі 24-річного тираспольчанина, хоча й раніше він мав досить високі результати на офіційних міжнародних змаганнях. Зокрема був переможцем молодіжного чемпіонату світу.

Присвоєне Владиславу Чеботареві найвище в республіці спортивне звання є визнанням його відмінних досягнень на міжнародній арені

Олександр Зайчук.

Фото з вiдкритих джерел.