«Шериф» – сенсація європейських змагань

Столичний футбольний колектив успішно завершив свій виступ у груповому етапі Ліги чемпіонів. У рамках 6-го туру змагань 7 грудня тираспольська команда зустрілась у Києві з донецьким «Шахтарем».

Нагадаємо, що у першому турі змагань, який відбувся 15 вересня, футболісти «Шерифа» вдома впевнено обіграли українського суперника з рахунком 2:0.

Поєдинок у Києві для футбольного клубу з Тирасполя вже не мав турнірного значення. Тираспольчани посіли третє місце в групі, випереджаючи донеччан. Утім, зустріч була важливою в плані престижу, рейтингів та фінансів (за перемогу УЄФА виділяє 2,8 млн євро).

Матч закінчився нічийним рахунком – 1:1.

Голом у складі столичного клубу відзначився Бобан Ніколов.

По закінченні поєдинку головний тренер нашого клубу Юрій Вернидуб поділився своїми враженнями від гри. «Матч можна розділити на два тайми. Гра в першій половині зустрічі у виконанні «Шерифа» – це антифутбол. Так грати не можна. Другий тайм ми грали достойно: не лише притискалися до воріт, а й у нас були хороші атаки. Дотиснули, забили, зрівняли. Я вдячний за це хлопцям. Однак, ще раз повторюся, не можна грати так, як ми грали в першому таймі. Скільки

витрачається сил і нервів, складно передати. Подіяло те, що я сказав хлопцям у перерві. Матчі проти «Шахтаря» та «Динамо» завжди мають у моєму серці окреме місце. Завжди горю бажанням зіграти з цими командами та вичавити по максимуму», –сказав футбольний фахівець.

Нагадаємо, «Шериф» після нічиєї з українською командою піднявся в клубному рейтингу УЄФА на п’ять позицій і займає тепер 64-й рядок. Нічийний результат в останньому турі групового етапу Ліги чемпіонів додав до клубного коефіцієнта тираспольчан 1 бал.

З 22,5 балами вони на сьогодні випереджають, зокрема, «Вольфсбург», московський «Спартак», іспанський «Реал Сосьєдад», англійські «Вест Хем», «Лестер» та «Евертон».

У нинішньому сезоні «Шериф» заробив уже 9 очок клубного рейтингу, і це найкращий показник команди за останні п’ять років. При цьому «жовто-чорні» продовжують виступ у єврокубках, а отже, можуть покращити свій коефіцієнт.

Так, 13 грудня відбулося жеребкування стикових матчів 1/16 фіналу Ліги Європи, де виступить наш футбольний колектив. Першим суперником жовто-чорних у плей-офф другого за значимістю європейського футбольного клубного турніру стане португальський клуб «Брага».

Перша гра відбудеться у столиці Придністров’я 17 лютого і розпочнеться о 19.45. Це зроблено для зручності вболівальників футболу. Матч-відповідь у Португалії запланований на 24 лютого.

У минулі вихідні тираспольська команда в рамках чергового туру першості Молдавії з футболу розгромила «Зімбру» з рахунком 4:0. Після цієї перемоги «Шериф» на місяць пішов у відпустку.

За словами Юрія Вернидуба, підготовка до нового сезону розпочнеться 14 січня в Тирасполі. «Безумовно, подальшу організацію підготовки ми будемо розглядати у зв’язку з пандемією. У нас багато гравців, які представляють африканські збірні. У січні розпочинається Кубок Африки, отже вони можуть провести досить багато часу там. Я бажаю їм успіхів», – підкреслив головний тренер.

Наставник тираспольчан зауважив, що клуб вивчатиме ситуацію на трансферному ринку з метою посилення свого складу. Поки що відомо, що гравці «Шерифа» Френк Кастаньєда, Максим Кожокару та Данило Арболеда вже оголосили в соціальних мережах про те, що залишають Тирасполь.

Редакція газети «Гомін» бажає ФК «Шериф» нових яскравих перемог на футбольних полях Молдавії та Європи!

Олександр Зайчук.

Фото прес-служби ФК «Шериф».