Громадські об’єднання – про роботу Уряду

Упродовж п’яти останніх років Загальнопридністровський народний форум (ЗПНФ) тісно співпрацював з Урядом нашої держави.

На зустрічі, яка нещодавно відбулася в режимі онлайн, від імені громадянського співтовариства, а також одного з найбільших громадських об’єднань республіки до керівництва та членів Уряду звернувся співголова – координатор ЗПНФ, президент Спілки промисловців, аграріїв і підприємців (СПАП) Юрій Чебан. Він зазначив, що свого часу Уряд виступив ініціатором співпраці з громадськими діячами, аграріями, керівниками підприємств та представниками бізнесу. Такі спільні зусилля не були марними. Вони дали свої позитивні плоди.

Юрій Чебан також додав, що одним із дієвих механізмів, безперечно, можна назвати засідання Координаційної Ради при Уряді: «Тут досить важливим є той факт, що в найскладніший для республіки період обсяг соціальної підтримки населення, яка надається на державному рівні, помітно зріс. Це відчули ветерани, захисники Придністров’я, інваліди різних груп, пенсіонери та молодь. Таке уважне ставлення до людей є свідченням соціальної спрямованості нашої держави відповідно до Стратегії розвитку Придністров’я, затвердженої на перспективу Президентом ПМР».

Щодо взаємодії СПАП з Урядом, Юрій Чебан особливо акцентував увагу на два останні, так звані «пандемійні» роки, коли, попри всі труднощі, держава продовжувала підтримувати промислові підприємства та агросектор республіки.

«Зрештою, це період перевірки на міцність усіх структур влади та громадянського суспільства. Ми витримали та продовжуємо разом із вами долати це тяжке випробування», – сказав Юрій Чебан.

Окремо Юрій Михайлович виділив тему державної підтримки, що стосується субсидування частини процентної ставки для кредитів підприємствам, преференцій для припливу іноземних інвестицій, програми розвитку агропромислового комплексу та відновлення меліорації, розвитку будівельної галузі, завдяки запуску програми Фонду капітальних вкладень.

«Тому рада СПАП висловлює надію на продовження тісної та ефективної партнерської співпраці з Урядом, оскільки, шановний Олександре Володимировичу та колеги, існує ще багато невирішених питань, багато викликів. І, швидше за все, на нас чекають нові виклики на перспективу. Від імені ради Спілки промисловців, аграріїв та підприємців Придністров’я дозвольте висловити вдячність Уряду Придністров’я, особисто вам, Олександре Володимировичу, віце-прем’єрам, членам Уряду за спільну та ефективну роботу», – завершив свою промову Юрій Чебан.

Голова Уряду, підбиваючи підсумки зустрічі, сказав: «Для нас надзвичайно важливою є оцінка громадськості, бо, зрештою, ми всі працюємо для людей. І було б дуже сумно, якби оцінка з боку громадських організацій республіки, які в тому чи іншому обсязі представляють наших громадян, була б негативною»

Iрина МАСЛОВА.

Фото з вiдкритих джерел.