Атлети Придністров’я знову на п’єдесталі

Наші спортсмени відзначилися на чемпіонаті Молдавії з легкої атлетики серед сеньйорів та юніорів до 20 років. Змагання відбулися в Кишиневі. Серед переможців та призерів – атлети з Тирасполя, Бендер і Кам’янки.

Яскравим підсумком участі придністровських спортсменів у чемпіонаті Молдавії з легкої атлетики стали п’ять золотих медалей. У своїх дисциплінах впевнено перемогли Юліана Дабіжа (потрійний стрибок, 12 м 97 см) Вадим Доскалов (потрійний стрибок, 15 м 31 см), Анна Булат (стрибки у висоту, 165 см), Владислав Іванченко (біг 1 500 м, 4:10.62 хв.), повідомило ІА «Новости Приднестровья».

Тетяна Контребуц здобула срібло на дистанціях 200 та 400 м, де кількома долями секунди поступилася досвідченій спортсменці з Кишинева. У спортивній ходьбі змагалися практично тільки придністровці, у стрибках із жердиною – лише тираспольчани.

До речі, 5 березня в Туреччині відбудеться чемпіонат Балканських країн. До збірної команди Молдавії увійшли бендерчани Вадим Доскалов, Юліана Дабіжа і тираспольчанка Тетяна Контребуц.

У змаганнях юніорів до 20 років наші легкоатлети виступили успішніше. Явними лідерами були столичні спортсмени Ксенія Бергій (200 і 400 м), Анна Булат (стрибки у висоту), Олександр Мазур із Кам’янки (штовхання ядра та метання диска), Марина Юсумбелє з Бендер (потрійний стрибок). До речі, Юсумбелє та Мазур входять ще й до складу юнацької збірної Молдавії та є кандидатами на участь у чемпіонаті Європи серед спортсменів до 18 років. Турнір відбуватиметься в Ізраїлі 4 – 7 липня.

Крім того, ціла низка легкоатлетів республіки претендує ще на місце в юнацькій збірній (U18). Це Андрій Чудак, Ангеліна Шинкарюк, Каміла Лашкул, Дмитро Баєв, Галина Чорна, Ксенія Татарой та Марія Стефанишина.

Для легкоатлетів 14–16 років головним стартом стане Олімпійський фестиваль європейської молоді. Подія відбуватиметься 24 – 30 липня у Словаччині. Зазначимо, що придністровські легкоатлети та плавці неодноразово брали участь у цих престижних змаганнях

Мария Кравец.

Фото IА «Новости Приднестровья».