Заява Президента ПМР Вадима Красносельського у зв’язку з ситуацією в Україні 24 лютого 2022 р.

У контексті подій, що відбуваються в Україні, повідомляю, що керівництво Придністровської Молдавської Республіки повною мірою контролює ситуацію в Придністров’ї, забезпечує стабільність і безпеку громадян ПМР.

У цей час не вбачається підстав для введення надзвичайного стану чи інших особливих правових режимів. Усі системи життєдіяльності держави функціонують у стандартному форматі. Ситуація в Зоні безпеки стабільна і контрольована.

З метою надання допомоги іноземним громадянам, що прибувають і тимчасово перебуватимуть на території Придністровської Молдавської Республіки, підписаний Указ Президента ПМР, згідно з яким органам державної влади та управління визначені завдання з функціонування пунктів пропуску через державний кордон з Україною і Республікою Молдова, а також надання підтримки прибулим особам.

У Придністровській Молдавській Республіці створено Оперативний штаб. Телефон гарячої лінії – 0 (533) 9-12-77. Для дзвінків з-за кордону або з номерів іноземних операторів зв’язку: + 373 (533) 9-12-77.

Громадянам Придністровської Молдавської Республіки тимчасово – до стабілізації ситуації – рекомендується утриматися від закордонних поїздок, дотримуватися спокою та користуватися виключно перевіреною інформацією з офіційних джерел.

Фото прес-служби Президента.