Пам’ять у бронзі та граніті

У кожному населеному пункті Придністров’я встановлені пам’ятники й меморіальні комплекси, присвячені Великій Вітчизняній війні. У Кам’янському районі зареєстрований 31 такий об’єкт, у Рибницькому – 27, у Григоріопольському – 23, у Слободзейському – 19, у Тирасполі – 7, у Бендерах – 3.

Усі вони мають велике значення для місцевих громад. Їх дбайливо доглядають, підтримують у належному стані й напередодні річниці Великої Перемоги старанно прибирають та прикрашають квітами.

  1. Одна зі скульптурних груп великого Меморіалу міста Слободзеї, встановлена на братській могилі воїнів, що загинули у Великій Вітчизняній війні.
  1. Братська могила радянських воїнів-визволителів та пам’ятник землякам, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни. Місто Кам’янка.
  1. Пам’ятник полеглим у боях воїнам 188-ї стрілецької Нижньодніпровської Червонопрапорної дивізії. Встановлений у 1967 році в центрі села Суклея на вулиці Гагаріна.
  2. Меморіальна стела на згадку про викладачів і студентів педінституту, які загинули у Великій Вітчизняній війні. Її було відкрито в річницю Перемоги 1978 року біля нинішнього корпусу «А» ПДУ імені Т. Г. Шевченка.
  1. Пам’ятник на братській могилі, встановлений на Меморіальному комплексі в селі Дубово, Дубоссарського району. Присвячений він воїнам-визволителям, які загинули на фронтах Великої Вітчизняної війни.
  2. Пам’ятник радянським воїнам, полеглим у 1941 – 1945 роках, у селищі Новотираспольське. Навколо монумента розташовані плити з іменами солдатів, які загинули на полях Великої Вітчизняної війни

Христина ЖУРАВЕЛЬ.

Фото: https://www.vgnki.ru/