ФК «Шериф» оформив «золотий дубль»

Тираспольський клуб став переможцем чемпіонату Молдавії з футболу, а потім завоював Кубок. 21 травня відбувся фінал кубкової зустрічі, гра вперше проводилася на новому стадіоні в Ниспоренах.

У статусному матчі тираспольчани зіграли проти «Святого Георгія». Інтрига зберігалася до останніх секунд фінального свистка.

Протистояння «Шериф» – «Святий Георгій» у фіналі Кубка Молдавії стало вже третім за рахунком. Хто стане володарем трофею цього року – футболісти тримали таємницю до останніх секунд матчу. Битва футболістів видалася не на жарт бійкою, «відкрити» ворота супротивника так ніхто й не зміг, і все вже йшло до того, що команди продовжать бій у додатковому часі.

Проте гравці «Шерифа» вирішили не затягувати сюжет захопливого футбольного фільму: фінальну, а головне переможну крапку на останніх секундах матчу поставив Регі Лушкья, албанський півзахисник з-за меж штрафного майданчика пробив прямо в дев’ятку! Так, тираспольський клуб в 11-й раз став володарем Кубка Молдавії. «Ми вірили до кінця, і ви бачили, що ми до останнього нагнітали, йшли вперед й атакували, були впевнені, що здобудемо перемогу в основний час.

Ми не готувалися до пенальті, були готові виграти в основний час. Могли б зробити це і раніше, у нас ще в першому таймі були моменти, й у другому також були. Проте, коли забили – тоді й забили. Молодці! Гравці – герої. Це була остання гра в сезоні, і ми вистояли. Попри близьку відпустку налаштувалися і показали хороший футбол. Була важка гра, обидві команди хотіли виграти. На полі було більше тактичної боротьби – хто кого переграє. Я щасливий, що нам удалося це зробити. Ми здобули черговий трофей, тому я вдячний і нашому керівництву, і нашим хлопцям – це їхня велика заслуга, а також нашим уболівальникам. Звичайно, вдячний і тренерському штабу та адміністрації нашого клубу. Усім дякую, всі молодці», – поділився емоціями після знакового матчу тренер футбольного клубу «Шериф» Віктор Михайлов.

«Гол був забитий на останній хвилині, ми довели, що хочемо цей Кубок більше, ніж суперник», – наголосив гравець футбольного клубу «Шериф» Бобан Ніколов. «Сьогодні ми самовіддано билися – це була дуже важлива гра для нашого клубу», – додав гравець команди Бруно Феліпе.

Казахстанський футболіст Данило Анкудінов грає в «Шерифі» зовсім недавно, нападнику лише 18 років, він наймолодший гравець тираспольського клубу. Цьогорічний сезон став для нього справжнім втіленням мрії: «Чесно кажучи, це просто сон для мене. Я чотири місяці перебуваю в «Шерифі» й підняв два Кубки. Це найкраща професійна кар’єра. Мені пощастило, що потрапив до цього клубу».

У фінальній сутичці «Шериф» ішов переможцем, і «Святому Георгію» в черговому фінальному протистоянні не вдалося обіграти тих, хто доводив до сліз мадридський «Реал» на «Сантьяго Бернабеу». Головний тренер «Святого Георгія» Станіслав Лука зазначив: «У чомусь ми допомогли «Шерифу» минулого року, коли виграли в нього двічі поспіль – у Кубку та Суперкубку. Можливо, це їх і мотивувало. Звичайно, вони молодці. Ми орієнтуємося на них і теж хочемо підняти свій рівень, складаючи їм конкуренцію. Від цього і їм має бути цікаво виступати в чемпіонаті, де є конкурентоспроможні команди. Щоб готуватися до великих ігор, їм потрібні відповідні складні й цікаві матчі в чемпіонаті. Щодо сьогоднішньої гри, звичайно, хотілося уникнути серії пенальті. Оскільки ми команда, яка нижча за рівнем, ніж «Шериф», насамперед, старалися зіграти дисципліновано в обороні та огризатися в атаці. Пропустили гол на останніх хвилинах, хоча до цього справлялися та витримували всі атаки.

Я дуже пишаюся своїми гравцями, які сьогодні гідно справилися зі своїм завданням. Зрештою, ми відчули накал спортивної атмосфери, четвертий рік граємо у фіналі, й нинішня поразка стане стимулом. Піднімемо вище голови та готуємося до єврокубків. Сподіваємося наступного року знову повернутися у фінал».

Попереду на тираспольський клуб «Шериф» чекає невелика відпустка, а потім знову бій – кваліфікація Ліги чемпіонів. Тираспольський клуб розпочне з першого раунду, а жеребкування відбудеться 14 червня

Оксана КРУК.

Фото прес-служби ФК «Шериф».