Як завжди – на висоті

Дубоссарські тенісисти готуються до європейських чемпіонатів та привезли нагороди з розіграшу Кубка Кишинева з настільного тенісу. Змагання проводилися в різних вікових категоріях серед юнаків та дівчат.

Школа настільного тенісу м. Дубоссари славиться своїми талановитими та працелюбними спортсменами. У нещодавньому змаганні – Кубку Кишинева, що відбувся в столиці Молдови, серед юнаків середньої вікової категорії у фіналі зустрілися два вихованці дубоссарської школи – Матвій Мошняга та Денис Барбу. У боротьбі за головний трофей вони показали змістовну та гарну гру. У підсумку переміг більш досвідчений Матвій Мошняга: він завоював Кубок, золоту медаль та грошовий приз. Як зазначає директор дубоссарської спортшколи настільного тенісу Валерій Гросул, друге місце для Дениса Барбу – це успіх талановитого спортсмена.

Наймолодший учасник дубоссарської команди Андрій Міщишин посів перше місце в молодшій віковій категорії та виборов Кубок Кишинева.

Бронзову нагороду здобула придністровській команді Катерина Сіряк, яка виступала в старшій юніорській групі. Їй довелося змагатися зі знаменитими спортсменками Молдови. У боротьбі за третє місце вона з рахунком 3:1 перемогла тенісистку з Бєльць Вікторію Михайлов.

У Кишиневі відбулося засідання бюро Федерації настільного тенісу Молдови. Одним із головних питань порядку денного було затвердження списків збірних команд для участі в юнацькому чемпіонаті Європи в Сербії, в дорослому чемпіонаті Європи в Німеччині та в чемпіонаті Європи серед міні-кадетів у Франції.

Бюро вирішило, що вихованка дубоссарської школи настільного тенісу, майстер спорту Олександра Кірьякова, братиме участь і в юнацькому чемпіонаті Європи, який відбуватиметься з 5 по 15 липня в Сербії, і в чемпіонаті Європи серед дорослих спортсменів, запланованому на серпень у Німеччині. Олександра Кірьякова другий рік поспіль виборює єдину путівку на дорослий чемпіонат, яку виділяє Європейська федерація настільного тенісу.

Кандидат у майстри спорту Олександра Думініка включена до складу юніорської команди, яка складається всього з двох осіб. Це право придністровська спортсменка здобула завдяки своєму абсолютному чемпіонству в Молдавії в цій віковій категорії.

На європейський чемпіонат серед міні-кадетів вирушать брати Матвій та Тимофій Мошняги, Андрій Міщишин та Марія Мокроусова-Кучук

Марія КРАВЕЦЬ.

Фото з сайту держадміністрації м. Дубоссари.