Цікавий заплив у мальовничому місці

Унікальні змагання відбулися у водосховищі села Гояни Дубоссарського району. Там організували масовий заплив «Goian Swim-2022». Взяти участь у ньому могли всі охочі.

Усього було 8 вікових категорій. Центр змагання з плавання розташувався на сільському пляжі. Організатором заходу виступив голова некомерційного партнерства «Ліга спорту та туризму «Hi-Trail» Ігор Боагій.
Позмагатися у мальовничому придністровському краї змогли десятки людей. Чемпіонат із плавання на відкритій воді вперше відбувся на водосховищі села Гояни. Учасниками стали 60 осіб: новачків, аматорів та професіоналів. Кожен зміг спробувати свої сили в будь-якій з технічних дистанцій: 500, 1 500 і 3 000 м, стиль плавання був вільний. «Я сьогодні вперше намагаюся проплисти три кілометри. Сподіваюся, що вода буде теплою та я впораюся», – поділився своїми очікуваннями від змагань учасник запливу Goian Swim-2022 Ігор Кожокару.

Серед учасників цікавого спортивного заходу можна було зустріти справжніх професіоналів із багатим досвідом подібних змагань, таких як, наприклад, плавець із Тирасполя Вадим Нощенко. Спортсмен є багаторазовим учасником міжнародних чемпіонатів, він неодноразово перепливав навіть протоку Босфор – це міжконтинентальний заплив. Гоянська краса не змогла залишити Вадима байдужим і покорила його серце своїми краєвидами. «Самі бачите, багато народу, класна обстановка та гарний краєвид. Будемо пливти, насолоджуватимемося запливом», – розповів учасник «Goian Swim-2022» Вадим Нощенко.
На змагання на відкритій воді приходили навіть сім’ями. Наприклад, батько з сином (Анатолій та Олексій) вирішили подолати дистанцію на Гоянському водосховищі разом. До речі, у глави сім’ї Анатолія вже є багатий досвід у подібних запливах: він – учасник різних тріатлонів, які проходили в Кишиневі, Оргеєві, Дністровську. Олексій – новачок таких змагань. Він – володар чорного поясу з тхеквондо, і тепер дебютує в плаванні. Його перша дистанція на відкритій воді – 500 м. «Тато підштовхнув мене взяти участь у цьому заході», – розповів учасник запливу «Goian Swim-2022» Олексій Чіпіщук.
Серед учасників змагання на відкритій воді були й любителі. Наприклад, Світлана здебільшого проводить час у 50-метровому критому басейні, а на відкриту воду зважилася вийти вперше. «Ось таких пристрастей бути першою в цих змаганнях абсолютно немає. Дивлюся на буй (я зареєструвалася на 500 м), у басейні пропливаю цю дистанцію спокійно, а тепер дивлюсь, і цей буй так далеко», – сказала учасниця запливу Світлана Скрипченко.

Для багатьох участь у змаганні стала викликом самому собі, тож проплисти свою дистанцію для них вважалося вже перемогою. Разом з цим, спортсмени та любителі дістали порцію адреналіну та яскраві емоції. «Водичка наша молдавська чудова, м’яка, гоянська водичка. Тож хочеться, щоб таких заходів відбувалося якнайбільше», – поділився своїми враженнями учасник заходу Сергій Лук’янчук.
Організатори запливу переконалися, що з місцем проведення змагань вони точно не помилилися. «Ми знаємо, що Гояни – це туристичний об’єкт. Тут дуже красиво. Окрім змагань, можна прогулятися безпосередньо селом, лісом, дістати задоволення не лише від спорту», – доповнив організатор заходу, представник Ліги спорту та туризму «Hi-Trail» Ігор Боагій.

На цьому змагання в туристичних місцях із придністровськими красотами не закінчуються. Попереду любителів активного відпочинку чекає нічний забіг у Строєнцях Рибницького району. У вересні організатори запланували на відкритій воді чемпіонат «Дубоссари-Свім»

Марія КРАВЕЦЬ.

Фото: pixabay.com