Розмова з Президентом

На селекторній нараді з керівниками органів державної влади та управління 18 липня Президент Вадим Красносельський акцентував увагу співрозмовників на необхідності активізації внутрішнього туризму.


Глава держави вважає, що необхідно приділяти більше уваги організації колективних екскурсійних поїздок з одного міста або району до інших. Співрозмовники зазначили, що цілком доречними могли б стати оглядові тролейбусні тури по Тирасполю та Бендерах. Найчастіше цю послугу замовляють для школярів.

Не обійшли увагою проблему обміління Дністра. Говорили про причини та можливі наслідки. Через дефіцит води в річці утворилися мілини, які також перешкоджають і тренувальному процесу придністровських веслярів. Президент доручив Уряду вжити заходів, необхідних для очищення зазначених ділянок. Уже тривають консультації зі співробітниками річкового порту.

Учасники наради обговорили ініціативу Глави держави щодо проведення міжвідомчого турніру з веслування. Нещодавно Центром гребного спорту Бендер було придбано три десятимісні судна – так званих «дракони». Планується, що вони використовуватимуться не лише у спортивних, а й у дозвільно-розважальних цілях. Це, з одного боку, дасть можливість урізноманітнити туристичну складову, з іншого – сприятиме залученню більшої кількості громадян до активного способу життя та розвитку веслування.

Офіційним виходом човнів на воду стануть майбутні змагання держслужбовців та співробітників керівного апарату різних міністерств і відомств, які відбудуться в рамках акції «Сім’я Президента за здоровий спосіб життя».

Турнір збере близько трьох десятків команд. В одній групі змагатимуться відомства силового блоку, у другій – інші міністерства, державні адміністрації, міські та районні Ради. Серед учасників є також придністровські вищі навчальні заклади. Окремі змагання організують для кадетів та суворовців. Є пропозиція провести також гонку між працівниками телевізійних компаній – ТСВ та ПДТРК. Команди вже формуються і найближчим часом розпочнуть тренувальний процес. Турнір запланований на другу половину серпня.

Учасники наради обговорили й інші спортивні та культурно-масові заходи. Глави міст і районів республіки поінформували Президента про реалізовані проекти та програми, організацією яких відають профільні структури та творчі колективи. У Дубоссарах, наприклад, 23 липня відбудеться традиційний фестиваль пам’яті В. Висоцького, а Григоріополь у неділю, 24 липня, відзначатиме 230-ту річницю від дня заснування міста.

Заходи розпочнуться о 10-й годині ранку на площі Захисників з церемонії покладання квітів біля Меморіалу «Скорботна мати». Приблизно в цей же час у центральному парку стартує спортивно-розважальна програма. Заплановано показовий заплив на байдарках, концертний марафон, турнір з боротьби «Трынтэ». Ввечері городян розважатимуть театралізованою програмою та лазерним шоу.

Окремо учасники наради обговорили реалізацію програми Фонду капітальних вкладень. Глави розповіли, які роботи нині розгорнуті на місцях. Серед іншого згадали спорудження нового навчального містечка Військового інституту Міністерства оборони ПМР. Навчальний заклад розташовуватиметься в центральній частині міста і буде забезпечений відповідною інфраструктурою. Глава держави неодноразово відвідував цей об’єкт, оскільки тримає будівництво на особистому контролі. На нараді йшлося і про інші соціально-значущі об’єкти, що будуються та ремонтуються.


Христина ЖУРАВЕЛЬ.

Фото прес-служби Президента.