Урочистості з нагоди славної дати

У Палаці Республіки відбулися урочисті збори з нагоди 30-річчя інформаційного агентства. На заході були присутні представники органів державної влади, профільного міністерства, ветерани «Ольвии-пресс», а також співробітники інформагентства «Новости Приднестровья».

Вітальний адрес ювілярам направив Президент Вадим Красносельський. У ньому йшлося про те, що республіканське ЗМІ було створене в найскладніші для нашої історії дні. Його головне завдання – донесення правди про Придністров’я широкому міжнародному співтовариству.

Президент побажав усім творчих успіхів, нових медіапроектів та перемог.

До журналістів звернувся і перший Президент ПМР Ігор Смирнов, який зазначив, що ІА «Новости Приднестровья» – «Ольвия-пресс» є державним інструментом безпеки придністровського народу.

Поздоровлення пролунали від імені депутатів Верховної Ради. Андрій Сафонов, який у минулому очолював «Ольвию-пресс», зазначив, що республіканське інформагентство – це кузня кадрів.

Про те, що створення три десятиліття тому власної інформаційної агенції було важливою віхою в історії розвитку республіканських ЗМІ, говорив заступник міністра закордонних справ Олександр Стецюк.

Колишній головний редактор «Ольвии-пресс» Світлана Антонова у своєму виступі зазначила, що інформаційна сфера була, є і буде головним елементом політики, ідеології та безпеки держави.

«Тут не затримуються люди, яким не дорога доля країни, здоров’я суспільства, основні морально-духовні традиційні цінності. На початку 90-х років ми створювали фундамент головного агентства країни. Навчалися на льоту, треба було донести до світової спільноти головну ідею: боротьбу за незалежність, свободу, рівноправність мов. Ми намагалися це робити, як могли: через радіо, телевізійні канали Росії, України, Білорусії, у контактах із зарубіжними журналістами та політиками», – розповіла вона про той час.

Під час урочистих зборів журналістам «Ольвии-пресс» та «Новостей Приднестровья» вручили державні нагороди, а також грамоти та листи подяки Верховної Ради та Міністерства цифрового розвитку. Деяким фахівцям присвоїли звання «Почесний працівник ЗМІ»


Анастасія КАСИМ.

Фото ІА «Новости Приднестровья».