Навчати бізнесу по-придністровськи

Бізнес-освіта – це професійні знання для людей нового покоління. Щоб опанувати якусь справу, мало самого бажання. Потрібні ґрунтовні знання. Той, хто мріє стати підприємцем, тому і приходить до бізнес-школи, щоб освоїти не лише теорію, а також і практику.


У Придністров’ї для розвитку підприємництва при Торгово-промисловій палаті було створено Бізнес-школу. Її діяльність спрямована на підготовку висококваліфікованих управлінських кадрів. Перед випускниками навчальних закладів республіки відкриваються блискучі перспективи та нові можливості побудови подальшої кар’єри, систематизації та поглиблення своїх знань та навичок.

Програми курсів адаптовані до потреб місцевого ринку праці та орієнтовані на активні методи навчання. Теоретичні лекції поєднуються з діловими іграми, які моделюють реальні ситуації та дають можливість відчути на собі проблеми й завдання, що стоять перед бізнесменом.

У Бендерській філії Торгово-промислової палати Придністров’я відбувся тренінг на тему «Фінансовий менеджмент». Учасниками події стали бенефіціари проекту «Бізнес-наставництво 3. Старт для молоді».

Спікером виступила Ірина Касапова, головний бухгалтер Торгово-промислової палати Придністров’я і тренер «Бізнес-школи».

У ході тренінгу слухачі засвоювали теоретичні та методичні аспекти фінансового менеджменту. Зокрема, молоді підприємці дізналися про його цілі, завдання та функції, а також ознайомилися з базовими концепціями та принципами організації. Довідково: фінансовий менеджмент – це управління фінансами підприємства, спрямоване досягнення стратегічних і тактичних цілей функціонування цієї компанії над ринком.

Слухачі тренінгу на конкретних прикладах вивчали структуру фінансової звітності підприємства, навчилися аналізувати фінансовий стан компаній та оцінювати фінансову стійкість за допомогою моделі та формул Дюпона.

Ірина Касапова розповіла слухачам про те, чим управлінський облік відрізняється від бухгалтерського, а також представила об’єкти, основні засади та методи ведення управлінського обліку.

Спікер звернула увагу на те, що молодим підприємцям дуже важливо навчитися управляти фінансовими потоками та швидко приймати ефективні антикризові рішення.

Підсумовуючи активну діяльність тренінгу, спікер відповіла на всі запитання учасників і закликала звертатися до Торгово-промислової палати Придністров’я за інформаційно-консультаційною підтримкою з різних питань ведення підприємницької діяльності.

Нагадаємо, що підсумки нового конкурсу грантів у рамках проекту «Бізнес-наставництво 3. Старт для молоді» було підбито на початку травня.

Кожному бенефіціару проекту надається грантова підтримка, а також індивідуальне консультування та наставництво на період створення та розвитку своєї справи


Наталя СИНЯВСЬКА.

Фото з вiдкритих джерел.