Благодійна акція в Дубоссарах триває

У нашій газеті вже йшлося про благодійну акцію, яка розпочалася в грудні минулого року в Дубоссарах. Її оголосили школярі й колектив міської школи № 5 для того, щоб допомогти чудовому хлопчику Єгорові Завтур, якому восени діагностували пухлину головного мозку. Акція тривала понад місяць. За цей час хлопця вдалося врятувати. Завдяки допомозі всіх небайдужих людей, 10-річний Єгор повернувся до школи й зустрівся з тими, хто підтримав його родину і зробив усе задля його одужання.

Хвороба в багатодітну сім’ю Завтур прийшла несподівано. Єгор – старший син у родині, завжди відрізнявся своєю ерудицією, добре вчився в школі, був переможцем шкільних олімпіад з різних предметів. А ще хлопчик має дуже чудову душу: він добрий, доброзичливий, завжди допоможе друзям у школі чи рідним у сім’ї. У нього є двоє маленьких братиків-близнюків, з якими мама нині у декретній відпустці. Для хлопчиків він став справжнім старшим братом, завжди піклується про них, навчає всього і дуже любить. Коли Єгор занедужав, це стало великим випробуванням для всієї родини. Благо підтримали у складну хвилину не тільки рідні й друзі, але й педагогічний колектив, учні школи № 5, де працює мама Єгора – Ганна Завтур.

До благодійної акції зі збору коштів для лікування хлопця приєдналася відразу і Дубоссарська громадська організація «У допомогу дітям з особливими можливостями здоров’я» «Цветик-семицветик» за підтримки районної держадміністрації. Протягом місяця вихованці Центру реабілітації дітей з особливими потребами життєдіяльності, а також колективи управління культури й Палацу дитячої та юнацької творчості здійснювали благодійні концерти на підприємствах та в організаціях міста і району. Завдяки зібраним коштам Єгору в Москві зробили операцію, і перед Новим роком хлопчик повернувся з мамою в рідне місто.

Ганна Завтур, яка викладає в школі англійську мову, зізналася, що ніколи не думала, що лихо може увірватися в їхній дім. Але завдяки підтримці  змогли подолати недугу і повернутися до нормального життя. Єгору зробили операцію – видалили частину пухлини в голові, тож тепер він буде на особливому контролі. Спостерігати за станом хлопця будуть російські провідні лікарі, які й подарували надію на життя.

«Від усієї нашої сім’ї хочу подякувати всім, хто подарував Єгору чудо! Завдяки вашим молитвам і допомозі наш син тепер одужує. Були зібрані кошти та своєчасно зроблена операція. Спасибі всім за добро і милосердя!» – підкреслила Ганна Завтур. На знак подяки вона подарувала Дубоссарському Центру реабілітації дітей з особливими потребами життєдіяльності ікону святої Матрони. А вихованці закладу підготували для Єгора театралізовану виставу про добро, взаємодопомогу і чудо, яку юні артисти провели в школі № 5, де і зустрілися з хлопчиком. «Хочу подякувати всім дітям, дубоссарцям, мешканцям Придністров’я, вчителям і учням школи № 5 за надану мені допомогу. Якби не ви, я не стояв би тут перед вами. Спасибі вам велике і дай, Боже, всім здоров’я!» – сказав Єгор Завтур.

Заступник глави держадміністрації з соціальних питань Наталія Кравець від імені Президента і глави району поздоровила хлопця з одужанням і новорічними святами, подарувала Єгору солодощі й висловила велику подяку учасникам акції за вистави й концерти.

«Низький уклін усім, хто відкрив свої серця для доброї справи. Єгор, твоє життя пройшло перезавантаження, і ми бажаємо тобі міцного здоров’я. А ця акція не завершується – вона набуває нових обрисів. Ми хочемо допомогти й іншим дітям. Наш світ врятує добро і краса», – підкреслила Наталія Кравець.

Рахунки в банках на ім’я сім’ї Завтур поки що не закриті, тому що хлопцеві надалі необхідно буде регулярно обстежуватися на дорогому медичному обладнанні й лікуватися за межами Придністров’я.

Надія   ПОЛОНСЬКА.