Дозвольте від імені депутатів Верховної Ради Придністровської Молдавської Республіки та від себе особисто привітати всіх із чудовим святом – Днем знань.

1 вересня – урочистий і бентежний день, початок навчального року, незабутнє свято багатьох поколінь. Так чи інакше, кожен із нас відчуває свою причетність до нього. Для першокласників – це довгоочікуване свято, перше знайомство зі школою, початок цікавого шляху у світ знань. Для одинадцятикласників пролунає двоник, який ознаменує собою вихід на фінішну пряму.

Для нас, дорослих, це теж особливий день. Сьогодні ми згадуємо свої шкільні роки, наповнені зворушливими подіями зі світу дитинства, згадуємо своїх друзів і вчителів.
Для всіх учнів цей день – новий крок у майбутнє, в якому ви, нинішні школярі, головні дійові особи. І держава покладає на вас великі надії.
Останнім часом проблемі якості, підвищенню ефективності та конкурентоспроможності системи освіти в усьому світі приділяється все більша увага. Важливе і складне завдання стоїть перед школою – підготувати самостійних, активних, компетентних молодих людей.
Всебічний розвиток особистості, її аналітичного мислення, формування інтересу до історії рідної держави, уважного, терпимого ставлення до інших членів суспільства, тобто виховання громадянської позиції, залежить від учителів.

Шановні педагоги! Дякую вам за благородну працю. Ви не просто даєте знання, а, слідуючи традиціям придністровської освіти, є наставниками для молодих людей, багато в чому визначаєте світогляд, цінності, життєву позицію кожного учня – фактично створюєте базу для розвитку людського капіталу. Саме від вас, від якості та змісту вашої роботи, залежить розвиток нашої Придністровської Молдавської Республіки на десятиліття вперед, наша національна перспектива і конкурентоспроможність.
Дорогі друзі!
Ще раз вітаю вас із початком нового навчального року і щиро бажаю міцного здоров’я, плідного творчого пошуку, працьовитості та взаєморозуміння! Успіхів і нових відкриттів!

Голова Верховної Ради О. В. КОРШУНОВ