Від імені Уряду Придністровської Молдавської Республіки й від себе особисто вітаю вас з Днем знань!

Перше вересня – свято, дороге кожному з нас. Воно приходить у наше життя з першим дзвоником і залишається назавжди, навіваючи спогади про шкільні роки та студентську юність.
Сьогодні кожен з вас відзначає не тільки початок нового навчального року, а і свято зустрічі з друзями, повернення до цікавого й захопливого життя після літніх канікул. Упевнений, що з нетерпінням цей день чекають першокласники – для них свої двері відкриває новий, великий і незвіданий світ.

Дорогі першокласники! Шкільна пора – це чудова можливість проявити себе в навчанні та спорті, знайти нових друзів, а ще це час перших перемог і досягнень.
Звичайно, великі надії під час подорожі країною знань покладаються на педагогів, які завдяки своїй майстерності та вмінню стануть хорошими наставниками для наших дітей, здійснюватимуть разом з ними щоденні відкриття в цьому чудовому світі. Професіоналізм, любов до дітей та активна життєва позиція кожного з вас заслуговують величезної поваги.

Окремо звертаюся і до студентів вишів. Ви – майбутнє нашої держави. Освіта, знання і досвід нині особливо актуальні в суспільстві. Придністров’ю потрібні висококваліфіковані фахівці, які вміють мислити творчо і знаходити раціональні рішення, адже в усі галузі нашого життя впроваджуються нові технології, і хто, як не ви, дорогі студенти, допомагатиме республіці йти шляхом модернізації та інноваційного розвитку.
Сподіваюся, що цьогорічна пандемія не внесе великих корективів у плани занять, і навчальний процес відбуватиметься у звичайному режимі. У всякому разі важливо дотримуватися всіх необхідних запобіжних заходів.
Дорогі школярі та студенти! У цей святковий день бажаю вам успішних занять і відмінних оцінок, нехай попереду на вас чекає багато цікавого, а кожен урок дарує відкриття!

З повагою, Голова Уряду О. М. РОЗЕНБЕРГ