«Ювілейний» чекає на своїх відвідувачів

У Рибниці на базі спорткомплексу «Ювілейний» урочисто відкрили «Спортивно-оздоровчий центр». Його будівництво перебувало на особливому контролі Уряду та особисто Президента.


Крім сучасних тенісного і тренажерного залів тут розташувався обладнаний за останнім словом техніки Спортивно-розважальний центр для людей з обмеженими можливостями здоров’я.
Не буде перебільшенням сказати, що подія була довгоочікуваною. Близько двох місяців тому ми писали про те, що новий об’єкт, створюваний з ініціативи та за підтримки Президента, майже готовий і чекає введення в експлуатацію.

І от сталося. В урочистій церемонії відкриття взяли участь глава міста Віктор Тягай, заступник глави Юрій Молдовський, голова Ради народних депутатів Вадим Лозовський, гендиректор ММЗ Сергій Корнєв, директор ТОВ «Мастерок» Ігор Главацький, начальник Управління фізичної культури та спорту Маріанна Головіна, тренерський склад і молодь зі спортивних шкіл міста.
Важливими учасниками події стали батьки та діти з обмеженими можливостями здоров’я, для потреб яких і призначена добра третина центру. Люди з обмеженими можливостями зможуть на безоплатній основі проходити тут реабілітацію, займатися спортом і проводити дозвілля. У приміщеннях, відведених під спортивно-розважальний центр для людей з ОМЗ, обладнані спеціальні санвузли, душові та роздягальні. Також тут функціонуватимуть кабінети логопеда і масажиста.

Виступаючи перед присутніми, глава держадміністрації привітав усіх з відкриттям нового спортивного комплексу, відзначив вирішальну роль нашого Президента у відродженні та створенні нових спортивних об’єктів Придністров’я і подякував усім, хто брав участь у реалізації проекту, зокрема, присутнім на відкритті гендиректору ММЗ і директору ТОВ «Мастерок». Очільник міста зазначив, що обладнання та меблі для спорткомплексу придбав саме Молдавський металургійний завод, а завдяки фахівцям ТОВ «Мастерок» роботи були якісно і в найкоротші терміни виконані.
«Ми продовжуємо розвиток спортивної інфраструктури нашого міста. Дякую за плідну працю всім, хто взяв участь у реалізації цього проекту. Все це робиться для того, щоб заняття спортом були доступні для всіх жителів нашого міста, це спільний внесок у наше майбутнє», – додав Віктор Тягай.

Вадим Лозовський також подякував Президенту, керівництву республіки та міста, усім, хто брав участь у реалізації цього проекту, і привітав рибничан з відкриттям нового спортивного об’єкта. Він побажав усім здоров’я і, звичайно, закликав регулярно займатися спортом.
Від імені мам, які виховують дітей з ОМЗ, пролунали слова подяки й з уст Світлани Тесси за створення таких комфортних умов для них. Світлана зазначила, що під час створення Центру, найбезпосереднішим чином ураховували думку батьків особливих діток. «З нами радилися щодо облаштування приміщення, обладнання та всього іншого. Щиро дякую за цей крок у соціалізації наших дітей, за створення інфраструктури, яка реально надає рівні можливості людям з особливостями розвитку. У цьому Центрі діти зможуть набувати навичок соціальної взаємодії, розкривати свій творчий і спортивний потенціал і, сподіваюся, це допоможе їм надалі реалізувати себе в житті», – сказала Світлана.
На додаток до вищесказаного зазначимо, що спортивно-оздоровчий комплекс «Ювілейний» обладнаний сучасними тренажерами, які не мають аналогів у місті, а також професійними тенісними столами, що підкреслюють високий рівень оснащеності.
Об’єкт вигідно відрізняє наявність зручного під’їзду, доступність приміщень для людей в інвалідних візках, і те, що він розташований недалеко від СКОШ.
Ще одним «бонусом» спорткомплексу стане міні-футбольне поле, будівництво якого незабаром завершиться.
Оновлений і розширений спорткомплекс чекає своїх відвідувачів і майбутніх чемпіонів


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото автора.