Судді не могли стримати емоцій

Настоятель Слободзейського храму Архангела Михаїла Василь Данилеску, відправляючи обряд хрещення, сказав батькам немовляти Олександру Iвановичу та Оксані Петрівні, що син виросте співаком. Як у воду дивився мудрий священик: Олексій Олександрович Осічев 10 вересня вийшов у півфінал музичного співочого шоу талантів «Нумо, всі разом!» телеканалу «Россия 1».


За умовою фестивалю, конкурсант, який здобуде перемогу у фінальному випробуванні, отримає кубок проекту, один мільйон рублів і власний оригінальний сингл з ротацією в ефірі «Нового Радио».

Народився Олексій 28 березня 2000 року. З дитинства рідні були впевнені, що Олексій стане музикантом, адже не кожному дістаються такі гени. Його дідусь Петро Лаврентійович Єскін був відомим музикантом у Слободзеї та районі, керівником кількох музичних колективів. Мама Оксана Петрівна Єскіна – прекрасна виконавиця естрадних пісень, багато років працює директором районного Будинку культури. Батько Олександр Іванович Осічев своїм співочим талантом приваблював не тільки слухачів, а і викликав інтерес начальника Центрального військового оркестру Міністерства оборони Російської Федерації Сергія Юрійовича Дуригіна. Їхня зустріч на Дні міста в Южно-Сахалінську вплинула і на долю сина.

Творче середовище родини, особлива атмосфера Слободзеї, міста романтиків, батьківська хата практично на березі Дністра – все це сприяло становленню особистості Олексія. Згадує він і добру сімейну традицію – пісні під акомпанемент гітари у святкові дні. Однак успішному сходженню на музичний Олімп завдячує він головному – вмінню підкріплювати творчу складову самовідданою працею. Більше Олексій нічим не відрізнявся від інших хлопців: грав у футбол, катався на ковзанах, ходив по гриби, пригощався черешнею з сусідського саду.

З шести років він почав навчатися у Слободзейській музичній школі по класу фортепіано у прекрасного педагога, майстра своєї справи Ганни Дмитрівни Канделі. По закінченні музичної школи та Слободзейського теоретичного ліцею-комплексу вступив до Придністровського вищого музичного коледжу ім. А. Г. Рубінштейна по класу саксофона. Про студентський час Олексій згадує з любов’ю, адже він там знайшов не тільки вчителя, а ще і друга-саксофоніста Олега Анатолійовича Руденка, який прищепив йому справжню любов до інструмента.

З 2014-го до 2019 року він працював у районному Будинку культури у Слободзеї. Неодноразово був переможцем різних вокальних конкурсів республіканського рівня. Після закінчення коледжу служив в армії – в оркестрі Головного штабу Збройних сил ПМР. Потім демобілізувався й поїхав працювати в Росію. Волею долі Олексій Осічев опинився в Центральному військовому оркестрі Міністерства оборони РФ. 24 червня 2020 року з музичним інструментом у руках він крокував Красною площею у складі знаменитого оркестру, за що був відзначений медаллю «За участь у військовому параді в ознаменування 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 рр.». Він і сьогодні грає в оркестрі на саксофоні та співає. Водночас Олексій навчається на кафедрі естрадно-джазового співу Московського державного інституту культури та в Музичній академії Лариси Доліної. Він пише свої пісні, робить спроби в аранжуванні, регулярно виступає.

Свого часу юнак розповів нашому кореспондентові про свої музичні уподобання. Джаз-рок, фанк, смут-джаз, соул – у пріоритеті. Творчість Олексія Чумакова, Леоніда Агутіна, Олександра Панайотова, Лариси Доліної, Антона Бєляєва та інших стала для нього орієнтиром. Молодий артист познайомився з Етері Беріашвілі, учасницею шоу «Голос», педагогом кафедри естрадно-джазового співу Московського державного інституту культури, членом журі телевізійного проекту «Нумо, всі разом!», і дістав її благословення. Саме такі люди надихають Олексія на підкорення вершин у музичному мистецтві, головний результат якого – захоплення слухачів.

До шоу «Нумо, всі разом!» наш талановитий земляк виступив у Всеросійському онлайн-конкурсі «Про що співає країна» і був відібраний з тисячі претендентів для участі в гала-концерті, попрацював у складі Jazz Magic Band під керівництвом Сергія Долженкова.

Олексій Осічев виступив у другому випуску програми «Нумо, всі разом!» з піснею «Я чекав усе життя» Олексія Чумакова і набрав 87 балів. Виступ вокаліста високо оцінили судді. Продюсер джазових проектів Анжеліка Алфьорова проплакала всю пісню, зазначивши, що саме таким має бути її виконання, а Етері Беріашвілі гукала «Мало!», маючи на увазі незаслужено низькі оцінки. На відміну від колег, головний суддя Сергій Лазарєв довго не хотів натискати на кнопку, оскільки йому не сподобалося, що Олексій копіював не тільки вокальну техніку Чумакова, а навіть його міміку.

Осічев перебував у трійці потенціальних півфіналістів у компанії лідера Аделіни Джафарової (99 балів), поки на сцену не вийшов Токтогул Жумабеков з Киргизстану, який набрав таку ж кількість балів, як і Олексій. За правилами шоу між суперниками відбулася музична дуель, і в півфінал вийшов слободзеєць (91 бал), який підкорив членів журі та глядачів завзятим виконанням хіта Sunny групи Boney M.

Минулого вівторка ми вийшли на зв’язок з Оксаною Петрівною Єскіною. Мама Олексія відчуває гордість і щастя за сина, який виправдовує найдивовижніші надії. Вона вірить у його прекрасне майбутнє. Виступ Олексія на шоу викликав у матері, яка незліченну кількість разів виходила на сцену і виступала на найвідповідальніших заходах, бурю емоцій. Такого хвилювання вона не відчувала ніколи. Та і ми, придністровці, теж уболіваємо за Олексія Осічева, адже він представляє наш край серед талановитих співаків великої Росії.


Олег ГАВРИЛЕНКО.

Фото IA «Новости Приднестровья».