Чарівний світ його експонатів

У музеї, створеному Спілкою журналістів Придністров’я, кожен експонат залишив свій слід у долі нашого краю.


Ми взагалі живемо у світі предметів. Вони можуть нам подобатися або не дуже, їх навіть можна любити. Деякі з них, як талісман, приносять удачу або оповивають нас душевним затишком. Речі, як і люди, мають своє призначення, свою історію. З ними можна «поспілкуватися», дізнатися щось нове.

Завітайте в музей ДУ «Приднестровская газета», і ви в ньому обов’язково затримаєтеся надовго. Його хранитель допоможе ознайомитися з експонатами, й ви мимоволі зануритесь у світ далекого і не дуже минулого придністровських засобів масової інформації. І от уже немов долинає стук друкарської машинки, й клацає затвор фотоапарата. Ті самі друкарські машинки готували до випуску «у світ» свіжі номери газет і журналів. З диктофона немов доносяться голоси людей минулої епохи – людей з великої літери, чиї портрети висять на стіні та чиї речі лежать на полицях. І хочеться затриматися тут, відчути радість від усвідомлення своєї причетності до побаченого і почутого. У допитливих відвідувачів музею складеться уявлення про професії журналіста, верстальника, кореспондента, перекладача.

Шановні читачі газети «Гомін», ми чекаємо від вас нових експонатів, пов’язаних з історією придністровської журналістики: фотографії, друковані та відеоматеріали, зразки техніки, особисті речі журналістів. Вони збагатять музейний фонд.

Будемо вдячні, якщо допоможете. Наша адреса: м. Тирасполь, вул. Манойлова, 28, тел.         (533) 7-47-00. E-mail: pridnestr@idknet.com


Віталій ЗАБАЙКАЛЬСЬКИЙ.