Нагородження в туристичному агентстві

З нагоди професійного свята представників туристичної галузі Придністров’я відзначили почесними грамотами та листами подяки.


Заступник міністра економічного розвитку Наталія Ситкіна з приводу цього зазначила: «Важливо, що нині актуальності набуває внутрішній туризм. Придністровці більше подорожують своєю країною. Є чудові місця для їхнього відпочинку. Є достатньо інформації про те, які локації можна відвідати, а також є гіди, які супроводять, розкажуть, відвезуть і привезуть».

Біолог Микола Романович у ролі грін-гіда організовує туристичні походи по Придністров’ю. Його екологічні тури часто відбуваються у формі навчального спілкування. Микола вибирає локації, багаті флорою і фауною, розповідає про тваринний і рослинний світ тієї чи іншої місцевості.
За його словами, екологічний туризм нині надзвичайно популярний, а краєзнавство з екологічної точки зору переходить на інший рівень, зокрема як туристична послуга.

Грамотою відзначили й господиню гончарної майстерні в селі Володимирівка Слободзейського району Галину Харченко. Вона визнаний майстер не тільки в Придністров’ї, а й за кордоном, зокрема неодноразовий призер різних фестивалів. «Гончарна майстерня Галини Харченко» – один із цікавих пунктів на шляху допитливих туристів. Батьківська хата, господинею якої майстриня стала понад 5 років тому, приваблює сотні місцевих та приїжджих мандрівників.
На кожному майстер-класі Галини світяться радістю очі дорослих і дітей, з надзвичайним захопленням вони слідкують за її руками, що перетворюють глину в щось осмислене і прекрасне. Жінка зізнається: «У такі хвилини я усвідомлюю, що з моєю допомогою люди стають хоч на коротку мить щасливішими. До того ж, ліплення – це й своєрідна арт-терапія, адже в долонях і пальцях рук зосереджені всі нервові закінчення. Коли працюєш із глиною, то не можеш думати ні про що, крім того, що в тебе в руках. Усе погане забувається, переконалася на собі».
Двері її майстерні завжди відчинені для охочих долучитися до ремесла предків. Адресу цієї привітної, самобутньої й чарівної жінки можна знайти на сайті Агентства з туризму.
«Мені дуже приємно, що сьогодні, в день туризму відзначили мою працю», – зазначила майстриня.
Учасників зібрання привітала директор туристичного агентства Ганна Миколішина: «Внутрішній туризм повинен бути надійною основою нашої галузі. Коли він набуде відповідного розвитку, і зовнішні обставини не чинитимуть негативного впливу, ми зможемо за якістю туристичних послуг перевершити й зарубіжні агентства».

Нагадаємо, що туризм – одне з направлень «Стратегії розвитку ПМР на 2019 – 2026 роки». Верховна Рада ухвалила державну програму «Підтримка та розвиток туризму» на 2019 – 2026 роки. Багато чого з запланованого в ній вже реалізовано. Наприклад, просуваються й активно рекламуються в Інтернеті та в друкованих виданнях (зокрема іноземних) придністровські туристичні послуги.
На розробленому сайті «Пізнавай Придністров’я» розміщена повна інформація для придністровських та іноземних туристів.
Для кращого інформування гостей республіки про основні туристські пам’ятки й маршрути в багатьох місцях уже встановлені виготовлені за всіма міжнародними стандартами інформаційні покажчики.

Створення та обладнання нових зон Wi-Fi забезпечує туристам доступ до мережі Інтернет.
Проект нового Закону «Про туризм у ПМР» розробив і Уряд. Депутати Верховної Ради вже ухвалили документ у першому читанні.
У ході урочистого заходу в туристичному агентстві відбулося спецпогашення листівок і марок із зображенням Бендерської фортеці серії «Туризм», випущеної видавництвом «Марка Придністров’я».

Представлена марочна композиція виготовлена тиражем усього 60 штук і не призначена для застосування на поштових відправленнях.
Колекціонери можуть придбати марки Придністров’я у відділеннях зв’язку населених пунктів республіки, або в офісі ДУП «Видавництво «Марка Придністров’я» за адресою: м. Тирасполь, вул. Леніна 21


Ганна ЛАЗАРЕНКО.

Фото IA «Новости Приднестровья».