Відбіркові матчі «Шкіряного м’яча – 2022»

У Бендерах стартував міський етап республіканського конкурсу. Учасниками футбольного турніру стали 62 команди з 15 шкіл. Відбіркові матчі відбуватимуться з 28 вересня по 13 жовтня.


У день відкриття міського етапу республіканського турніру з футболу «Шкіряний м’яч» на стадіоні «Шовковик» було багатолюдно. На полі задовго до стартового свистка офіційних ігор учні шкіл активно розминалися. Цей турнір школярам одразу сподобався, адже там можна перевірити свої фізичні сили та характер, просто весело провести час.

«Ці змагання відбуваються з 2019-го. В минулорічному сезоні були школи-учасниці, які виставили одразу шість команд. Нині багато інших навчальних закладів наслідували цей приклад, підключилися до конкурсу і також представили по шість команд, тобто три команди дівчат і три команди юнаків.
Турнір серед шкільних колективів у Бендерах проходить втретє. Для хлопців та дівчат це досить позитивний настрій, коли ми говоримо, що триває підготовка до «Шкіряного м’яча», вони всі готові грати. Нас радує і надихає така праця, адже все відбувається дружелюбно, емоції незабутні. Тут є перемоги та поразки, а головне – діти завжди відчувають підтримку дорослих», – наголосила провідний спеціаліст УНО м. Бендери Людмила Іванченко.

У міському відбірковому етапі змагань цього разу 62 команди об’єднали 441 юнака та 226 дівчат. «Минулого року ми виграли республіканський турнір «Шкіряний м’яч». Було важко, але ми билися до останнього. Нам пощастило, і ми перемогли. Я граю у футбол з дитинства, радісно, коли ти виграєш, неймовірні почуття», – поділився враженнями учасник команди 7-8 класів Бендерського теоретичного ліцею Микита Драмарецький.

Учасники конкурсу змагаються у трьох вікових категоріях: 5-6, 7-8 та 9-11 класи. «28 вересня грали юнаки сьомих та восьмих класів, 29 вересня (цей же вік) проводять стикові матчі, тобто за вихід у фінал. А 30 вересня в нас на полі зустрічаються дівчата сьомих-восьмих класів.
Наступного тижня, 4 жовтня, грають дівчата п’ятих-шостих класів, 5-6 жовтня на поле вийдуть юнаки цього ж віку, а потім 11 жовтня – дівчата дев’ятих – одинадцятих класів. Коли всі команди відіграють, на міському стадіоні 20 жовтня відбудеться закриття відбіркового етапу. Там гратимуть лише п’яті-шості, сьомі-восьмі, дев’яті-одинадцяті класи – це будуть лише юнацькі команди.

У квітні буде вже республіканський турнір «Шкіряний м’яч», який відбуватиметься в Тирасполі. Школи-переможці представлятимуть наше місто на цих змаганнях. У дівчаток менше команд, виходить, що вони зіграли свої матчі й відразу виявили переможця. Вони теж у квітні разом з усіма командами представлятимуть Бендери на республіканському конкурсі – це шість команд дівчаток-переможців», – пояснила спеціаліст УНО м. Бендери Л. Іванченко.

«Минулого року бендерські школи брали активну участь у цьому турнірі, загальноосвітні команди стали лідером як за кількістю команд так і за досягнутими результатами. Після пандемії турнір став гарною можливістю, щоб ви поспілкувалися, дістали заряд бадьорості та позитивних емоцій», – звернувся до всіх учасників турніру під час урочистого відкриття події начальник відділу державної політики Державної служби зі спорту ПМР Василь Бурлак.
Нагадаємо, що республіканський турнір «Шкіряний м’яч», де змагатимуться школи з усіх міст Придністров’я, запланований на квітень наступного року


Ярина ДОБРОВОЛЬСЬКА.