Спорт повинен захоплювати

На Рибницькому міському стадіоні 23 вересня стартував районний етап республіканського турніру «Шкіряний м’яч». Цього року в муніципальному турі беруть участь 38 шкільних футбольних команд з міста та району.


Зовсім недавно у своєму телеграм-каналі Президент Вадим Красносельський у черговий раз приділив увагу масовим заняттям спортом у нашій країні й написав: «У найближчому майбутньому мережа комбінованих спортмайданчиків і спеціалізованих полів вкриє всю країну. Принцип простий: освітні установи та спальні райони повинні мати базу для занять фізкультурою та спортом. Важлива доступність об’єктів. Переглядається і шкільна програма. Фізкультура – не просто урок. Спорт повинен захоплювати».
Сподіваємося, що захопить придністровських школярів і черговий, четвертий за рахунком, тур-
нір «Шкіряний м’яч», в якому минулого сезону взяли участь 432 шкільні команди та понад 4 000 юнаків і дівчат.

У Рибниці, на тлі дощових і холодних днів вересня, організатори турніру «Шкіряний м’яч» дуже переживали про те, чи вдасться провести його відкриття на свіжому повітрі. Як виявилося, переживання були марні. Буквально зранку потеплішало, і місто зустріло учасників та гостей першого етапу футбольних змагань чудовою сонячною погодою.
Цього року відкриття «Шкіряного м’яча» відбулося особливо урочисто. Карбуючи крок і створюючи святкову атмосферу, доріжкою стадіону пройшов маршем загін барабанщиць в яскравій червоно-білій уніформі. Слідом підбадьорили учасників своїм виступом і дівчата з танцювального колективу «Амелі».
Привітати школярів з початком змагань прибули глава держадміністрації Рибницького району та міста Рибниці Віктор Тягай, начальник МУ «Рибницьке УНО» Оксана Попченко і, звичайно ж, начальник МУ «Управління фізичної культури та спорту Рибницького району та міста Рибниці» Маріана Головіна.

Градоначальник побажав хлопцям і дівчатам спортивних успіхів, міцного командного духу і нових перемог: «Уже не перший рік «Шкіряний м’яч» – це можливість проявити себе. Сподіваюся, що ця спортивна подія принесе вам позитивні емоції, радість спілкування, допоможе знайти нових друзів, подарує яскраві враження».
Віктор Тягай висловив свою впевненість у тому, що кожна команда докладе всіх зусиль для перемоги, й нагадав, що мета таких заходів у тому, щоб молодь вела здоровий спосіб життя, зміцнювала свій дух і тіло.
За вже сформованою традицією, на завершення урочистої лінійки глава держадміністрації міста відкрив перший етап змагань і здійснив символічний «перший удар» по м’ячу.
Цього року у змаганнях беруть участь 500 школярів: 38 команд з 11 шкіл міста і сіл району. Ігри проводяться серед юнаків та дівчат за трьома віковими категоріями. Відбірковий етап триватиме до 5 жовтня. І, як завжди, переможці муніципального туру представлять місто
і район на республіканському рівні.

«Арбітрами будуть судді ДЮСШ-2 спільно з представниками УНО. Отже, 5 жовтня ми дізнаємося, яка команда захищатиме футбольну честь Рибниці на республіканському рівні. А на сьогодні – стартуємо! Настрій бадьорий!», – відзвітувала начальник МУ «Управління фізичної культури та спорту».
Нагадаємо, що футбольний турнір «Шкіряний м’яч» проходить у нашій країні з 2019 року, а ініціатором його проведення є Президент Придністров’я Вадим Красносельський


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото: rybnitsa.org