Чверть віку виховній установі

Республіканський навчально-виховний комплекс (РНВК) ім. А. С. Макаренка відзначає 25-річний ювілей.


Він створений на базі Тираспольського республіканського приймальника-розподільника для неповнолітніх МВС ПМР, утвореного згідно з Наказом міністра внутрішніх справ № 294 від 29 вересня 1997 року.

У РНВК діє Центр тимчасового утримання неповнолітніх. Малолітні правопорушники та безпритульні, яких доставляють до установи, можуть перебувати тут до 30 діб. Вирішує їхню подальшу долю комісія з захисту прав неповнолітніх, органи опіки та піклування, суд. Підлітки, які опинилися в непростій життєвій ситуації, можуть прийти до Центру самі та дістати притулок.
До спеціальної організації загальної освіти в РНВК доправляють дітей віком 11–14 років, які скоїли злочини, але не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності через вік. Серед підлітків чимало сиріт. Вихованці навчаються за загальноосвітньою програмою. Співробітники школи закритого типу надають їм соціальну та морально-психологічну допомогу, долучають до ручної праці, спорту, культури та мистецтва. Переважна більшість тих, що пройшли через РНВК, більше ніколи не порушують закон


Наталя СИНЯВСЬКА.

Фото прес-служби МВС.