Вересень пахне яблуками, а жовтень – капустою

У другому місяці осені в городників та садівників усе ще досить багато роботи. На ділянці можна посадити холодостійкі культури, такі як, наприклад, буряк, салат, кріп, пастернак, морква. Жовтень – це також час для висаджування цибулі та часнику.

Пропонуємо декілька порад на наступний тиждень.
9 жовтня – день підходить для активних робіт у саду та в городі. Рекомендується приділити увагу поливу, підживленням, роботі з землею, пересаджувати та саджати культури. Також можна збирати врожай, сіяти та саджати рослини, в яких їстівною є підземна частина.

10 жовтня – сприятливий час для робіт у городі та в саду. Викопайте квіткові бульбоцибулини та бульби для тривалого зберігання. Однак, не обрізайте, не пікіруйте, не прищіплюйте та не прищеплюйте рослини.

11 жовтня – садівникам та городникам не варто займатися активними роботами. В городі можна розпушувати та підгортати грядки, а також удобрювати ґрунт та прополювати бур’яни. Також не забувайте обприскувати рослини від шкідників. Утримайтеся від збору лікарських рослин, оскільки вони не мають цілющих властивостей.

12 жовтня – день вважається сприятливим для робіт у саду та городі. Рекомендується збирати врожай, прополювати бур’яни. Також пропонуємо збирати виноград та зайнятися виноробством.

13 жовтня – пасивний день. Бажано утриматися від активних робіт на ділянці. У квітнику можна викопувати цибулини та бульби на тривале зберігання. У саду зробіть пересадку, щеп-
лення та обрізання дерев. Також не забудьте про обприскування рослин від хвороб та шкідників. Полив у цей день має бути помірним. Не варто працювати з корінням рослин, а також розпушувати ґрунт.

14 жовтня – у квітнику можна викопувати цибулини та бульби. На ділянці займіться посадкою, щепленням, прополюванням і проріджуванням, а також поливом та обприскуванням від шкідників та бур’янів. Крім того, рекомендується кореневе органічне підживлення. У цей день утримайтеся від будь-якої роботи з садовим інвентарем.

15 жовтня – бажано працювати з надземною частиною рослин. Рекомендується збирання урожаю для тривалого зберігання. У саду можна прищипувати, робити щеплення та перещеплення, влаштувати боротьбу зі шкідниками та бур’янами. Також можна підгодовувати рослини та вносити добрива. У саду вже час прибирати опале листя, однак, не рекомендуються будь-які маніпуляції з корінням та рясний полив

Христина ЖУРАВЕЛЬ.