Про ковід і масковий режим

Оперштаб, який відповідає за розв’язання питань, пов’язаних із недопущенням поширення коронавірусу, повідомляє про ситуацію з ковідом. Нагадаємо, що статистичні дані з захворювання на вірусну інфекцію оновлюються один раз на тиждень.


За повідомленням на період з 10 по 16 жовтня було виявлено 322 хворих, з яких 212 не вакциновані; померло 3 пацієнти, одужало 473 особи.

Усього з початку пандемії зафіксовано 128 480 фактів зараження, не впоралися з хворобою 2 268 громадян, 125 861 людина одужала.

Для позитивного настрою: зазначається, що хворіти на коронавірус почали менше. За минулий тиждень середньодобова кількість ковід-позитивних знову скоротилася, цього разу з 68 до 46. Одужало людей більше, ніж тих, у кого підтвердився факт захворювання: 473 проти 322.

На коронавірус хворіє 351 житель Придністров’я, 299 лікуються амбулаторно. Їх продовжують відвідувати медичні бригади. З 10 до 16 жовтня фахівці «швидкої» виїжджали до них 51 раз. На лікування до госпіталів направили 9 «домашніх» пацієнтів.

Загалом у стаціонарах лікуються 52 особи, з яких 44 – у Слободзейській центральній районній лікарні (ЦРЛ), один – у профільному відділенні Дубоссарської лікарні, 4 – в інфекційному відділенні Кам’янської ЦРЛ та 3 – у Рибницькій ЦРЛ. Із загальної кількості госпіталізованих –
двоє неповнолітніх.

Щодо ситуації у школах і дитячих садах. У вищеозначений період часу через COVID-19 в республіці на дистанційну форму навчання переведено 18 класів дев’яти загальноосвітніх установ. Тимчасово залишилися вдома вихованці п’яти груп п’яти дитячих садків.

Для порівняння: на позаминулому тижні через інфекцію у вимушену самоізоляцію пішли учні 13 класів дев’яти шкіл. У такому ж становищі опинилися дошкільнята трьох груп трьох дитсадків республіки.

Найочікуваніша новина нинішнього дня: носіння масок тепер є лише пропозицією рекомендаційною. Так вирішив Оперштаб.

З кожним днем усе менше людей хворіють на коронавірус. Епідситуація у Придністров’ї стабільно сприятлива. Однак людям похилого віку та тим, хто має хронічні захворювання, фахівці радять використовувати індивідуальний засіб захисту в громадських місцях. Всім іншим у магазин, поліклініку, бібліотеку, тролейбус можна заходити й без маски


Iрина МАСЛОВА.

Фото: bk55.ru