НОВИНИ – КОРОТКО

Адміністративні правопорушення і контрабанда

Співробітники правоохоронних підрозділів Державного митного комітету ПМР у рамках консультацій із представниками Федеральної митної служби (ФМС) Росії вчергове отримали консультації з підвищення кваліфікації. Спілкування відбулося в режимі відеоконференції.

У прес-службі цього відомства повідомили, що вже протягом кількох років ФМС надає методологічну допомогу придністровським митникам у різних ділянках митної діяльності.

На цьому етапі фахівці Головного управління боротьби з контрабандою, а також Управління митних розслідувань та дізнання ФМС ділилися досвідом роботи з конкретних видів адміністративних правопорушень та розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з контрабандою.

* * *

Субсидії на придбання власного житла

Уряд пропонує доповнити перелік молодих сімей, які можуть взяти державну субсидію на придбання житла. Більшість доповнень стосується співробітників МВС. За чинним законодавством, нині право на субсидування від держави в Міністерстві внутрішніх справ мають лише дільничні інспектори. Доповнення, на думку авторів ініціативи, дозволять підвищити привабливість служби в правоохоронних органах та збільшать мотивацію співробітників, які вже працюють у різних підрозділах відомства.

До чинного переліку претендентів на субсидію пропонується приєднати працівників підрозділів патрульно-постової служби, ізоляторів тимчасового утримання та конвойних підрозділів адміністративних служб міліції, співробітників варти та окремих воєнізованих пожежних постів підрозділу з питань запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації наслідків стихійних лих. Також отримувачами субсидій стануть медичні сестри, які працюють у державних (муніципальних) спеціальних (корекційних) організаціях освіти.


Наталя СИНЯВСЬКА.