Відкриття декади молоді – 2022

Урочиста подія відбулася в науково-просвітницькому і культурному молодіжному центрі республіки – Придністровському держуніверситеті імені
Т. Г. Шевченка.


Перш ніж приступити до розважальної програми Декади, студентський актив зустрівся з ректором університету Владиславом Соколовим. У конференц-залі головного корпусу юнаки та
дівчата відкрито й довірливо поспілкувалися з керівництвом освітнього закладу, поставили запитання та почули поради щодо оптимального вирішення наявних
проблем. Таким чином вони обговорили питання організації харчування студентів, зокрема й функціонування буфетів, систему заохочення активістів серед тих, хто навчається на договірній основі, та варіанти адаптації навчального плану у зв’язку з нестабільною зовнішньою обстановкою.

Після офіційної частини всі зацікавлені й активні студенти перемістилися в зал КПЦ імені святих Кирила і Мефодія. До речі, конкурси талантів серед молоді проводиться тут досить часто.
Художній керівник центру Ксенія Маєвська розповіла про нововведення, які урізноманітнили та підігріли інтерес глядачів і конкурсантів. Наприклад, лави ведучих значно поповнилися новоспеченими студентами. Такій номінації дали назву «Конферансьє», взяти участь у якій зважилися поки що тільки юнаки.

Набагато складнішою за попередню стала також система голосування та оцінювання. Крім професійного журі, в ній брали участь глядачі й навіть факультети загалом. За прикладом «Євробачення» кожен професійний напрямок віддав конкурсантам свої 10, 9 і 8 балів.
На сцені студенти представили підготовлені номери в номінаціях: «Вокальна творчість», «Пісні під гітару», «Гра на музичних інструментах», «Хореографія», «Оригінальний жанр» та «Художнє слово».

Виступ представниці філологічного факультету Інеси став одним з найяскравіших та емоційних. Гітарне виконання композиції «Здрастуй, море» супроводжувалося включенням десятків телефонних ліхтариків у глядацькому залі. Це був досить зворушливий і незабутній момент для молодої артистки та майбутнього філолога. Побажаємо їй успіхів!
Підсумки конкурсу виконавців оголосять через тиждень на гала-концерті на честь закриття Декади молоді. Тоді ж і нагородять переможців. Поки ж усе тільки починається. У містах і районах республіки з 10 листопада стартують цікаві та актуальні дискусії, круглі столи, конференції, майстер-класи, фестивалі, концерти тощо. Отже, стежте за актуальними новинами й будьте разом з кращою молоддю Придністров’я


Олександра ТИМКО.

Фото IA»Новости Приднестровья».