Молодіжна хвиля – 2022 на державному рівні

У Бендерах відбулося закриття декади молоді. Цього року старшокласники та студенти об’єдналися під гаслом «Ми різні, але ми разом».


Протягом десяти днів листопада в усіх освітніх закладах республіки відбулися масові заходи, спрямовані на пропаганду здорового способу життя і залучення молоді до культури та спорту. Завершилася декада в Палаці культури ім. Павла Ткаченка великим концертом. Найактивніших учасників нагородили листами подяки держадміністрації м. Бендери.

«Молодіжна хвиля – 2022» накрила всіх її учасників. У Палаці культури зібралися найактивніші, ініціативні та енергійні придністровці – майбутнє республіки. Концертна програма виявилася яскравою, насиченою та стала певним підбиттям підсумків декади молоді.

З 10 листопада в Бендерах на базі освітніх, культурних і спортивних організацій влаштовували різноманітні події: благодійні акції, творчі конкурси, пізнавальні екскурсії, спортивні турніри. «Молодь нашого міста – енергійна та креативна, ініціативна та самодостатня. Нам особливо приємно відзначати ваші успіхи у творчому та професійному розвитку, перші важливі перемоги в науці, спорті, реалізації громадських та соціальних проектів», – підкреслила на закритті декади молоді начальник Управління з громадських зв’язків, молодіжної політики та роботи з громадянами Наталія Карлетова.

Головна мета проведення декади в Бендерах – підтримати соціально активну молодь, адже освіта й творча енергія є потужним сплавом бендерської молоді. Він, як і характер, гартується під час проведення заходів, спілкування та непередбачуваних ситуацій. Протягом 10 днів проходили також психологічні тренінги, екологічні акції, день самоврядування в педагогічному коледжі та день дублера в держадміністрації міста, крос «Золота осінь» – усього понад 60 заходів.

«Декада молоді допомагає школярам і навіть деяким студентам обрати свій подальший шлях, яким вони хочуть розвиватися. Така допомога їм необхідна, оскільки школярі та й більш дорослі молоді люди не завжди розуміють, якому заняттю могли б присвятити своє життя. Тому на державному рівні проводяться такі корисні заходи», – поділився учасник декади молоді – 2022, учень середньої школи № 2 Максим Киливник.

«На самому початку декади я брала участь у концертній програмі в Палаці культури ім. П. Ткаченка, також я була учасницею Дня дублера в держадміністрації м. Бендери й обіймала посаду заступника глави з житлово-комунальних питань і будівництва. Було дуже весело й цікаво спілкуватися з компетентним персоналом», – розповіла ще одна учасниця молодіжної декади, учениця середньої школи № 16 Марія Апанасенко.

Урочисте закриття декади молоді відбулося в Палаці культури імені П. Ткаченка. Зі сцени проголосили вітальний адрес глави держадміністрації Романа Іванченка, який направив слова щирої подяки організаторам заходів, партнерам, усім, хто доклав свою руку, вклав сили, щоб декада молоді та студентів відбулася на належному рівні. Найактивніших її учасників нагоро-
дили листами подяки держадміністрації міста.

Для молодіжного зібрання з концертними номерами виступили музичні молоді таланти, виконавці сучасних пісень і танців – «Рондо», «Тоніка», «Екшн», «Біт стріт крю» та інші колективи


Ярина ДОБРОВОЛЬСЬКА.

Фото: bendery-ga.org