Нові марки до храмових свят

Святкове богослужіння відкрило низку заходів, присвячених Храмовому дню молдавської частини Слободзеї. По завершенні служби відбувся хресний хід навколо храму. З повчальним словом і привітаннями до парафіян звернувся благочинний Слободзейського округу, настоятель церкви Архангела Михаїла, протоієрей Андрій Данилеску.

Він привітав усіх городян і гостей зі святом: «Для нас, що живуть тут, цей день – подвійне торжество, бо ми святкуємо свій малий Великдень. Архангел Михаїл для нашого району є особливим покровителем, оскільки захищає з двох кінців: і в Первомайську, і в Парканах, а також тут, у центральному храмі нашого району, сьогодні відзначають торжество на честь Архістратига Михаїла та інших Небесних сил безтілесних». Настоятель також нагадав, що саме 21 листопада в православному світі – це ще й День Ангела-хранителя.

У Слободзейській церкві Архангела Михаїла 21 листопада відбулася презентація та спецпогашення нової серії поштових марок – «Церкви Придністров’я». Церемонію провели радник правлячого архієрея з культури, директор Центру дослідження культурно-історичної та духовної спадщини Придністров’я Микола Димченко та директор ДУП «Видавництво «Марка Придністров’я» Всеволод Лаврентьєв. У спецпогашенні взяли участь міністр внутрішніх справ Віталій Нягу та депутат Верховної Ради Павло Шинкарюк.

До нової серії увійшли 3 марки з зображеннями церков Архангела Михаїла (Слободзея), Успіння Пресвятої Богородиці (Кам’янка) і храму Софії Премудрості Божої на території Іоанно-Предтеченського монастиря в Рибницькому районі. Наклад кожної марки в серії – 5 600 екземплярів. На конверті першого дня зображена ікона святого Архистратига Михаїла.


Анастасія КАСИМ

Фото: markapmr.ru