Міжнародні змагання з плавання

Масштабний спортивний захід, на який зібралося 357 юних плавців з Придністров’я та Молдови, відбувся 25-26 листопада в рибницькому басейні.


У змаганнях із плавання взяли участь представники команд Рибниці, Тирасполя, Кишинева та Оргєєва.

Через велику кількість учасників запливи проводилися у два етапи. В перший день змагалися плавці віком від 8 до 11 років, а в другий – від 11 до 14 років (старша категорія).

«Кваліфікована суддівська колегія, добре відпрацьовані організаційні питання і застосування сучасного електронного обладнання забезпечили успішне проведення настільки масштабних змагань у такі короткі терміни», – пояснив директор Рибницької ДЮСШ № 1 Сергій Никоненко.

Плавальні доріжки обладнані системою, яка в автоматичному режимі фіксує дотик спортсмена на фініші. У басейні є електронне цифрове табло, на яке практично миттєво виводиться час спортсмена. Тобто судді, тренер і сам плавець відразу після фінішу можуть побачити результат запливу.

«Такого обладнання немає ні в Молдові, ні в Україні. У всякому разі там, де нам доводилося побувати, ми його не спостерігали. І те, що для нас норма (300 – 400 спортсменів на змаганнях), для інших – велика проблема. Тому до нас із задоволенням приїжджають, цим і славиться наш басейн», – доповнив свою розповідь Сергій Вікторович.

Басейн Рибницької ДЮСШ № 1 регулярно відвідують близько 250 осіб. Він запрошує всіх охочих, адже плавання – один з видів спорту, який, крім підтримки імунітету, також зміцнює кістково-м’язову систему і позитивно впливає на суглоби.

Тим часом колектив басейну вже готується до наступних змагань, запланованих на 23-24 грудня


Дмитро АКIHIH.

Фото автора.