Нові технології «Фиальт-Агро»

Експертна комісія республіканського конкурсу «Придністровська якість – 2022» ознайомилася з нововведеннями, впровадженими на підприємстві «Фиальт-Агро» у тваринництві та рослинництві.


Агропромисловий холдинг «Фиальт-Агро» розвиває тваринницьку галузь уже понад 15 років. Тут вирощують велику рогату худобу, свиней, самостійно забезпечують кормову базу, випускають та реалізують готову продукцію.

Тваринницький комплекс розміщений у сприятливій кліматичній зоні села Зозуляни Рибницького району. Цей чинник сприяє компанії ефективно рухатися в ногу з часом, упроваджуючи нові технології та методи землеробства. Нині тут застосовують інноваційний в агросфері метод прямої сівби або так звану технологію Strip-Till.

Для цього використовується сільськогосподарська техніка з навігаційним обладнанням, яке дозволяє коригувати рух сільськогосподарських машин, що забезпечують смугове розпушування ґрунту.

У Придністров’ї досить часті посушливі сезони, а завдяки впровадженню методу прямого посіву добре розвинена коренева система дозволяє рослинам діставати вологу з глибших шарів ґрунту і таким чином, незважаючи ні на що, давати кращі врожаї.

«Фиальт-Агро», інвестуючи в прогресивні та інноваційні технології в агросфері, прагне постійного підвищення врожайності та забезпечення різноманітними високоякісними кормами власного тваринницького комплексу.

Агропромисловий холдинг не лише вирощує та збирає гарні врожаї, а й успішно переробляє та зберігає їх. Наявність власного елеватора полегшує компанії ефективне планування та регулювання запасів.

Для заготівлі та зберігання кормів у 2021 році тут побудували новий комбікормовий цех та сховища, в яких протягом року в достатній кількості зберігаються якісні та різноманітні корми, багаті на вітаміни та мінеральні речовини.

Соя – важливий елемент у харчуванні корів. «Фиальт-Агро» не лише займається вирощуванням сої, а й запровадив з 2022 року нову технологію термообробки її насіння. Для цього підприємство закупило спеціалізований апарат для термообробки (смаження) сої та супутнє обладнання італійської фірми Mecmar. Завдяки цій технології, досягається повна інактивація токсичних речовин та антиметаболітів сої.

Додавання термообробленого насіння сої в кормову основу для тварин допомагає отримати якісні високобілкові корми, збалансовані за основними харчовими речовинами – амінокислотами, ліпідами, мінеральними речовинами та вітамінами. Загалом таке насіння позитивно впливає на продуктивність корів і збільшення надоїв. Таким чином, завдяки використанню термічно оброблених соєвих бобів, досягається висока калорійність у харчуванні тварин із меншою кількістю корму.

Члени комісії «Придністровська якість – 2022» не висловили будь-яких зауважень щодо побаченого, навпаки, всі нововведення викликали багато позитивних емоцій


Аліса КОХАНОВА.

Картинка з сайту ТПП ПМР.