Яскравий приклад інклюзії

У Бендерах спеціально до Міжнародного дня людей з інвалідністю провели традиційний турнір «Рівні можливості». Спортивні заходи організували на базі міської спортивної дитячо-юнацької школи № 2. Серед учасників були представники державної влади.


Масштабний спортивний захід цього року зібрав понад 50 осіб – параспортсменів Бендер, Тирасполя та Кишинева. Серед учасників були й керівники держадміністрації та міськради Бендер, представники Уряду, МВС, Державного митного комітету, міністерств із соцзахисту і праці та юстиції.

У програмі змагань були доступні спортивні ігри: настільний теніс та шашки. Парам, що змагалися за звання кращих, створили однакові умови. Подібний спортивний захід – яскравий приклад інклюзії в дії, адже тут усі рівні. «У неформальній зустрічі взяли участь представники влади, законодавчої, виконавчої, вони спілкуються з членами клубу, виступають у парі, вони – команда. Це досить важливо, коли влада й громадяни йдуть в одній команді. Так легше створювати умови, коли ті, кому потрібна допомога, почуваються комфортно», – зауважив керівник Республіканського благодійного фонду «Світ рівних можливостей» Дмитро Кузук.

Глава міста Бендери Роман Іванченко зазначив, що параспортсмени є прикладом для багатьох городян. «Ви вмієте ставити перед собою завдання, цілі та досягати їх, домагатися результатів. Я вважаю, що це яскравий приклад того, як потрібно правильно жити. Органи державної влади робитимуть усе можливе, щоб кожен придністровець міг реалізувати себе в мистецтві, спорті, в громадському житті», – сказав глава держадміністрації м. Бендери.

Спортивний турнір «Рівні можливості» проводиться протягом кількох років і став традиційним. «Насправді я на це дуже чекав, погано, що через вимушену ізоляцію ми його переривали, але дуже здорово, що тут зібралися такі мужні люди, сильні духом, волею, прагненням до участі. Всім учасникам хочу побажати здоров’я, емоції – радісні, позитивні – просто переповнюють. Дуже здорово! Усі разом ми досягаємо якоїсь спільної мети», – поділився враженнями перший заступник керівника Апарату Уряду Придністров’я Олексій Цуркан.

Переможці та призери за підсумками турніру здобули кубки, медалі та грамоти. На всіх чекало спільне чаювання, де кожний міг поділитися своїми враженнями від змагань.

Нагадаємо, що в рамках Міжнародного дня інвалідів, який щорічно відзначається 3 грудня, в Бендерах відбулася ціла низка заходів. У програмі представлені тематичні години, конкурси малюнків, концерти, виставки, майстер-класи та благодійні акції. Учасниками всіх цих заходів стали школярі та дошкільнята, а також вихованці закладів культури та додаткової освіти


Оксана КРУК.

Фото прес-служби держадміністрації м. Бендери.