Ялинкові базари запрошують

Одним з головних символів зимових свят, окрім подарунків, Діда Мороза та його внучки Снігуроньки, є запашна зелена ялинка. Це неодмінний атрибут Різдва та Нового року.


3 20 грудня в містах та районах республіки працюють ялинкові базари, де можна придбати головний атрибут свята – вічнозелене дерево.

У Тирасполі, наприклад, стрункі сосни та ялинки продають у сквері мікрорайону «Октябрський», на території біля торгового центру «Причерноморье», на ринку на Бородінці, в районі ринку «Меркурій», біля лазні на Кіровському та біля музичної школи ім. П. І. Чайковського.

У сквері Авіаторів реалізують деревця, вирощені на полях розсадників ДУП «Приднестровье-лес». За словами провідного фахівця підприємства Олександра Сапетного, цінова політика цього року формується в залежності від висоти дерева. «Вартість сосен від 160 рублів, ялинок – від 200 рублів. Усі екземпляри, які надходять для продажу населенню в передноворічні дні, вирощені спеціально до цього дня в місцевих розплідниках. Це дає можливість не завдавати шкоди природі, не вирубувати лісові дерева.

На жаль, браконьєри не дрімають: зрубують хвойні красуні й навіть пропонують їх недосвідченим покупцям. Тож доречно нагадати, що кожен продавець повинен мати патент на реалізацію хвойних порід дерев та усі відповідні документи, а покупці мають право з ними ознайомитися. Для тих, кому не по кишені велике дерево, в кого вдома стоїть штучна ялинка, але хочеться відчути неповторний новорічний аромат, у продажу є хвойні гілки», – розповів Олександр.

Продавець Валентина зазначила, що багато городян уже придбали символ новорічного свята. «Є люди, для яких вид та запах живого дерева – і є саме свято. До речі, аромат свіжої хвої позитивно впливає на нервову систему: знімає перезбудження та нервозність. Сам процес купівлі, з дітьми та рідними, вибір найкращого розміру, форми – все це залишає найприємніші спогади. Саме для них – справжніх шанувальників живої хвої, наприкінці грудня щорічно організовують ялинкові базари. Придбати в нас ялинку можна аж до 31 грудня», – сказала представник підприємства.

І найголовніше – Новий рік уже не за горами. Поспішайте купити свою новорічну ялинку. Не забудьте й про іграшки та прикраси для неї. Підключайте фантазію та оформляйте святковий інтер’єр


Сергій ЛЕВЧЕНКО.

Фото: pixabay.com