«Шериф» знову нагадав про себе

Столичний футбольний клуб продовжує підготовку до матчів Ліги конференцій та Суперліги Молдавії з футболу.


Головною подією для тираспольчан у міжсезонні стало повернення на тренерську посаду італійського фахівця Роберто Бордіна. Нагадаємо, що кілька років тому під його керівництвом команда двічі виграла чемпіонат та завоювала Кубок Молдавії з футболу.

На першій прес-конференції головний тренер ФК поділився з журналістами спогадами та найближчими планами. Зокрема Роберто радий, що повернувся до Тирасполя: «Я сумував за часом, проведеним у «Шерифі». Разом із футболістами ми тоді показували непогані результати. Завдяки спільній роботі тренерського штабу, вдалося виступити на груповій стадії Ліги Європи. Уже без мене, клуб зробив іще більший стрибок – до Ліги чемпіонів. Нині також маємо заповітну мету: успішно виступити в Лізі конференцій».

Роберто Бордін розповів, що склад столичного колективу обов’язково поповнять новачки, які підсилять команду. Нещодавно, новими гравцями «жовто-чорних» стали Мохамед Амін Талал та Мунаше Гаранга.

Про свій перехід до тираспольського клубу Мохамед Амін Талал в інтерв’ю прес-службі зазначив: «У 2021 році «Шериф» був учасником групової стадії Ліги чемпіонів на легендарному стадіоні «Сантьяго Бернабеу». Я вдячний долі, що гратиму за ФК «Шериф». Хочу своєю грою допомогти йому досягти хороших результатів як у Лізі конференцій, так і в Суперлізі Молдавії. Влітку всі разом будемо старатися потрапити до участі в груповому етапі Ліги чемпіонів».
Важливою складовою в підготовці «Шерифа» до другої частини футбольного сезону є товариські ігри. Тираспольська команда 22 січня вже перемогла на своєму полі «Динамо-Авто» з рахунком 5:0.

Наприкінці січня ФК «Шериф» відправився на футбольні збори до Туреччини. До основного складу команди приєдналися нові гравці: Євген Гліга, Адріан Хатман, Данило Ігнатов, Микита Коваль та Роман Думенко. У молодих футболістів є шанс завдяки власній вдалій грі закріпитися у складі першої команди.

Першим суперником ФК «Шериф» на навчально-тренувальних зборах у Туреччині 30 січня став узбецький «Олімпік». Матч відбувся за повної переваги нашої команди. Гра закінчилася перемогою підопічних Роберто Бордіна з рахунком 2:1. М’ячі у ворота «Олімпіка» забили Амін Талал та Степан Раделич.

Наступними суперниками нашої команди стануть данський «Норшеланн» та український «Кривбас», з якими колектив із Тирасполя зустрінеться 4 і 8 лютого відповідно.
На думку головного тренера тираспольчан, важливою метою тренувальних ігор є підготовка до першої гри раунду плей-офф Ліги конференцій проти сербського «Партизана», яка відбудеться 16 лютого в Кишиневі на стадіоні «Зімбру» о 22:00.

Крім успішного виступу в європейських футбольних клубних змаганнях, пріоритетом для «жовто-чорних» залишається чемпіонство в Суперлізі Молдавії з футболу. Нагадаємо, що в турнірній таблиці наш колектив упевнено посідає перше місце, випереджаючи «Петрокуб» на шість очок.

Нещодавно став відомий розклад перших турів другої частини Суперліги. ФК «Шериф» зіграє на своєму полі з СФК «Белць». Матч призначений на 12 березня і розпочнеться о 16:00.

Гравці та тренерський штаб ФК «Шериф» з нетерпінням чекають поновлення футбольного сезону, щоб знову порадувати придністровських уболівальників яскравою грою та переможними результатами


Володимир ДАНИЛОВ.

Фото: fc-sheriff.com