Внесок в екологічне й здорове майбутнє столиці

У кабінеті Президента Вадима Красносельського відбулася робоча зустріч з главою Тираспольської держадміністрації Олегом Довгополом. Вони обговорили поточні плани щодо реалізації низки проектів, зокрема й про розвиток спортивної інфраструктури столиці.


Розмова така відбулася не вперше. Нині ж ішлося про об’єкти, які вкупі створять спортивно-дозвіллєвий комплекс: стадіон, басейн, льодовий стадіон, парк «Перемога» і ботанічний сад. Кожен із них на сьогодні вимагає серйозних фінансових вкладень.

Наприклад, набув муніципального статусу стадіон, за стан і функціонування якого відтепер відповідає місто. Вже розроблений поетапний проект реконструкції цього спортивного об’єкта. У поточному році сили й кошти спрямують на упорядкування сектора ігрових видів спорту: планується спорудити сучасні баскетбольні, волейбольні, бадмінтоні майданчики, а також облаштувати зону для занять фізкультурою студентами держуніверситету.

Міський басейн, розташований поруч зі стадіоном, буде відремонтований коштами республіканського бюджету і міської скарбниці. Чашу вже довели до ладу, а стіни приміщень і система вентиляції потребують оновлення. Усе це буде зроблено нинішнього року.

У 2023 році належить відремонтувати й льодовий стадіон, що сусідить з басейном. Тепер це теж міський об’єкт. Для відвідувачів він буде доступний упродовж трьох місяців, а потім його закриють на глобальну реконструкцію.

Столичний парк «Перемога» теж чекає оновлення. У поточному році всередині парку планують замінити покриття доріжок, а по периметру для прихильників здорового й активного способу життя прокладуть «стежку здоров’я».

Президент зазначив, що вибір цих об’єктів невипадковий, а виконання намічених планів буде вагомим внеском у розвиток майбутнього столиці як міста, адміністрація якого приділяє багато уваги розвитку спорту і турбується про здоров’я своїх громадян.

У кінцевому підсумку втілення в життя всього задуманого вмотивує жителів столиці зайнятися ранковими пробіжками, спортивною ходьбою, прогулянками на ковзанах, а також приділити увагу своєму здоров’ю. Ранкові ж вправи в упорядкованому парку «Перемога», пробіжки зручною сучасною стежкою здоров’я можуть стати гарним початком робочого дня та чудовою традицією


Наталя СИНЯВСЬКА.

Фото прес-служби Президента.