ШАНОВНІ ВЕТЕРАНИ!

Минуло 34 роки з дня виведення радянських військ із Республіки Афганістан. Свій інтернаціональний обов’язок у далекій східній країні виконували понад півмільйона радянських воїнів. Війна в Афганістані здавалася дуже далекою, але снаряди тих подій відлунювали в наших будинках горем і втратами. Понад 15 тисяч солдатів та офіцерів полягли на полі бою, 54 з них – придністровці.

Протягом 10 років мешканці афганської землі дивувалися мужністю наших солдатів, їхньою безстрашністю, стійкістю, вірністю присязі та Батьківщині. Не за нагороди та медалі ризикували ви своїм життям. За вашими спинами було мирне небо над головами співвітчизників.
Для багатьох придністровських афганців війна повторилася влітку 1992 року. Політична обстановка в країні вимагала рішучих дій, Придністров’ю потрібен був захист. Ви стали щитом молодої країни, знову опинилися на передовій.

У цей пам’ятний день висловлюю подяку за активну громадянську позицію представникам ветеранських об’єднань воїнів-інтернаціоналістів. Нині, в мирний час, ви продовжуєте брати участь у громадсько-політичному житті республіки й робите неоціненний внесок у патріотичне виховання молодого покоління.
Кожному з вас бажаю міцного здоров’я, сімейного щастя, стабільності та мирного неба над головою.
З повагою Голова Уряду О. М. РОЗЕНБЕРГ

Фото прес-служби Уряду.