Зробімо міста Придністров’я доступнішими

Уряд ПМР постановив організувати проведення республіканського конкурсу «Наше місто для всіх» упродовж року.


Умови й порядок проведення такого проекту розписані в розробленому Положенні. Держадміністрації міст (районів) зобов’язані забезпечити його реалізацію на підвідомчих територіях.

На сьогодні конкурс зі створення комфортної інфраструктури для людей з інвалідністю та маломобільних осіб уже стартував у Тирасполі, Рибниці, Слободзеї, Бендерах і Кам’янці.

Республіканський захід має за мету залучити організації, громадськість, міські спільноти до участі у формуванні інфраструктури, зручної для людей з обмеженими можливостями здоров’я та інших маломобільних груп населення. Також він націлений на виховання у громадян толерантного ставлення до цих людей і створення в містах безбар’єрного середовища. У рамках конкурсу виявлятимуть і заохочуватимуть організації, які досягли найкращих результатів.

Стати учасниками конкурсу можуть придністровські організації незалежно від організаційно-правової форми власності.

Конкурс проводиться в кілька етапів. Перший – міський – з 15 січня по 1 жовтня. На цьому етапі комісія відбиратиме об’єкти для участі в республіканському турі за такими напрямками: освіта, культура, фізкультура і спорт, житловий фонд, споживчий ринок. Визначатимуть переможців та лауреатів конкурсу в 11 номінаціях з 1 по 15 грудня, а результати оголошуватимуть не пізніше 25 грудня.

Нагороджувати переможців дипломами та цінними подарунками будуть на урочистій церемонії до Міжнародного дня інвалідів. Лауреатам конкурсу передбачається присвоєння звання «Об’єкт безбар’єрного середовища» або «Територія безбар’єрного середовища».

Фінансування заходів, запланованих умовами конкурсу, здійснюватиметься коштом місцевих бюджетів.

Введення в експлуатацію запропонованих учасниками конкурсу об’єктів буде корисним усім жителям населених пунктів: і тим, хто належить до маломобільних груп населення, і тим особам, що їх супроводжують.


Роман ПЕТРИКIВ.

Фото IА»Новости Приднестровья».