Успіхи придністровських тенісистів

Вихованці Дубоссарської школи настільного тенісу продовжують успішно виступати на змаганнях різного рівня.


На початку квітня в Австрії відбувся юнацький чемпіонат Європи. У складі збірної Молдавії виступала юна дубоссарська тенісистка Марія Мокроусова-Кучук. Разом з Валерією Кравченко вони успішно провели матчі на груповій стадії змагань та вийшли до фінальних поєдинків.

У півфіналі дівчата зустрілися з сильною командою Австрії. У напруженому поєдинку спортсменки збірної Молдавії поступилися з рахунком 2:3, але у грі за бронзові медалі з командою Швейцарії здобули перемогу з рахунком 3:2. Варто відзначити високий рівень гри Марії. Вона принесла команді 2 очки (в особистій зустрічі та у парі).

За словами директора Дубоссарської школи настільного тенісу Валерія Гросула, бронзова медаль для Марії – це нагорода за наполегливі тренування та прогрес у цій грі. Юна спортсменка за три роки пройшла шлях від новачка до призера офіційних міжнародних змагань.

Також на початку квітня у селищі Авдарма (Гагаузія) відбувся особистий чемпіонат Молдавії для спортсменів U-19. Головна мета змагань – відбір до юнацької збірної країни для участі в юнацькому чемпіонаті Європи, який проходитиме в липні у Польщі.

Нагадаємо, навесні лідер молдавського та придністровського настільного тенісу 18-річна Олександра Кір’якова стала найсильнішою на чемпіонаті Молдавії та здобула право взяти участь у дорослому чемпіонаті Європи. Та місце в юніорській команді їй потрібно було завоювати, й вона з цим завданням впоралася успішно, вкотре піднявшись на найвищий щабель п’єдесталу пошани. Завдяки цій перемозі на юніорському чемпіонаті її включили до складу юнацької збірної Молдавії.

Ще дві срібні медалі Олександра виборола у парному розряді серед дівчат, в якому виступала зі своєю одноклубницею Олександрою Думінік, та у міксті – з юним дубоссарським тенісистом Матвієм Мошнягою.

У чоловічому парному розряді бронзовими призерами стали Віктор Ящук і Матвій Мошняга. Цікавим є той факт, що хлопці були значно молодшими за своїх суперників, але це їм не завадило потрапити на п’єдестал переможців.

Разом з Олександрою Кір’яковою на юнацький чемпіонат Європи до Польщі у складі кадетської збірної вирушать Катерина Сіряк та Матвій Мошняга. Першими запасними на участь у європейському турнірі є Аліна Пулукчу та Віктор Ящук.


Володимир ДАНИЛОВ.

Фото: www.dubossary.ru