Улюблені у Господа всечесні отці, боголюбні ченці та черниці, благочестива паства богохранимої землі Придністровської!

Від щирого серця вітаю вас із великим святом – Великоднем Божим спасительним, і звертаюся вічно живими словами: ХРИСТОС ВОСКРЕС!

З особливою радістю та урочистістю оспівуємо ми цими святими днями перемогу Господа нашого Ісуса Христа над смертю, позбавлення від вічної скорботи й диявольського полону. Радість цієї великої урочистості осяває душі парафіян, перемагає всіляку печаль, засвідчує світові божественну любов і турботу.

Людство з часів Адама та Єви потребувало допомоги й виправлення, тому Син Божий взяв на себе наше єство, взяв наші немощі й хвороби та, принісши на Хресті найбільшу жертву, воскрес із мертвих, і тим самим освятив, вилікував і врятував рід людський від влади гріха.

У наш важкий і неспокійний час тільки блага звістка про Воскресіння Христове здатна зміцнити наше терпіння, принести в життя мир і злагоду, примирити ворогів, наставити на шлях істини, побачити одне в одному брата і сестру. Тільки в єдності ми з Божою допомогою зможемо подолати всі труднощі, які на сьогодні стоять перед нами. Подяка Переможцю смерті Христу спонукає тих, хто вірить у Нього, бути великодушними та доброзичливими до близьких і далеких, надихає прагнути до спадку нетлінного, чистого, нев’янущого, що зберігається на небесах для нас.

Молитовно бажаю вам, дорогі брати й сестри, щоб звістка про Христа Воскреслого, життя і вчення Якого ми покликані нести в цей світ, сповнила вас вірою й надією, зміцнила в чеснотах, подарувала любов. Дай, Боже, щоб ви, живучи в Церкві, повною мірою відчули плоди Воскресіння Христового і долучилися до невичерпної пасхальної радості!
ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ХРИСТОС!

САВА, архієпископ Тираспольський і Дубоссарський
Пасха Христова 2023 рік
град Тирасполь