Успішний виступ на Кубку Європи

На фінальному етапі Кубка Європи з кікбоксингу WAKO, який з 5 по 7 травня відбувався в місті Сараєво (Боснія й Герцеговина), успішно виступили рибничани. На ці міжнародні змагання з’їхалося майже 1 000 спортсменів із 15 країн.

Вихованці тренера Руслана Костюка, які представляють ГО «Рибницький спортивний клуб рукопашного бою і традиційного карате», привезли з першості три золоті та одну срібну нагороду. Перші місця у фіналі вибороли Тимур Парфентьєв у категорії 67 кг, Дмитро Венгер – 45 кг, та Данило Максименко – 37 кг. Їхня одноклубниця Софія Костюк стала бронзовою призеркою у ваговій категорії 46 кг.

«Тимур – наш титулований спортсмен. У його скарбничці звання чемпіона світу, яке він завоював в Італії. Дмитро показав свій рівень підготовки в Сараєво. Цього разу йому вдалося виправити всі недоліки (під час переходу з килима в ринг), які не дали йому можливості перемогти на Кубку Європи в Хорватії, де він узяв тільки срібло. Данило вдруге виграв Кубок
Європи, тож уже незабаром поїде на Кубок світу в Угорщину. Софія також виступила успішно. Її вагова категорія – 42 кг, та оскільки конкурентів у цій вазі не виявилося, дівчині довелося виступати в категорії 46 кг», – розповів тренер.

Р. Костюк зазначив, що наші спортсмени перебувають у постійному русі: змагання – робота над помилками – знову змагання. Виступ у Кубку Молдови відбувся 19 травня, а 15 червня вони візьмуть участь у Кубку світу в Будапешті (Угорщина). «Буде і поїздка на море на 10 днів, де юнаки та дівчата зможуть відпочити й потренуватися», – констатував тренер.

Дмитро ВЛАДОВ.

Фото Руслана Костюка.