Музиканти з Совєтського

Танці біля фонтанного комплексу або на «Ракушці» (так жителі Рибниці називають майданчик зі сценою, схожою на розкриту черепашку) стали популярним способом проведення дозвілля для пенсіонерів, а також для молоді та дітей, які приходять сюди разом зі своїми бабусями й дідусями.


До речі, минулого року міська літня естрада докорінно змінилася: сцену обладнали по-новому, на самому майданчику постелили плитку, спорудили красивий критий навіс для звукооператорів, встановили ковані лавки та ліхтарні опори по периметру. Тож будь-які заходи, зокрема танці та концерти, віднині проводять тут з комфортом.

З’ясувалося, що музиканти з Совєтського добре знайомі місцевій публіці. Керівник колективу Володимир Латул розповів, що вони завжди з задоволенням приїжджають сюди пограти й поспівати для рибничан. «Залюбки відвідуємо місто, співаємо і граємо на цьому майданчику. Ми представляємо село Совєтське, розташоване в найпівнічнішій точці Придністров’я, а господарство наше називається «Сєвер».

Музичний колектив створили в 1972 році. Відтоді склад його багато разів змінювався. Вже 13 років працює нинішній: я, Наталія Солтис і Дмитро Іордатій. Виступаємо скрізь, куди запрошують: у Тирасполі на День Республіки, а також в інших містах. Багато їздимо по сусідніх селах, часто буваємо в Рибниці», – розповів керівник колективу.

Володимир каже, що грає і співає давно – скільки себе пам’ятає: «Грав ще зі своїм дідом, переймав науку й у свого дядька-музиканта Анатолія Латула. Пробував грати на різних інструментах. Потім здобув в Одесі професійну спеціалізацію з культосвітньої роботи. З того часу і працюю в цьому селі вже 22 роки, хоча народився я в селі Плоть (це майже поряд)».

Жіночий голос колективу – Наталія Солтис. Вона працює музичним керівником у дитячому садку. Все її життя теж поєднане з музикою.

Трубач Дмитро Іордатій зізнається, що він не професійний музикант, а музика – це його улюблене хобі. Навчався грати теж в Анатолія Латула.

Музичний колектив завжди дарує своїм слухачам справжню живу музику, яку випромінюють їхні добрі серця. Співають вони й російські, й українські, й запальні молдавські пісні.

«Дуже добре, що для нас організовують такі заходи. Не могла дочекатися, коли потеплішає, щоб знову сюди прийти. Ми з чоловіком ніколи не пропускаємо танці, щоправда танцюю здебільшого я сама, а чоловік спілкується в цей час зі знайомими чи просто сидить на лавочці.

Дуже вдячна музикантам», – поділилася гарним настроєм та позитивними емоціями відвідувачка літньої естради Ірина Віталіївна.

Ось такі музиканти приїжджають у Рибницю.


Дмитро ВЛАДОВ.