ПАМ’ЯТІ придністровського просвітителя

Педагогічна громадськість Придністров’я 28 травня 2023 року зазнала тяжкої втрати: на 92-му році пішов з життя Володимир Сергійович Веснін. Його називали легендою народної освіти Придністров’я, адже усе своє свідоме життя він присвятив навчанню та вихованню нашого молодого покоління.


Народився Володимир Веснін у місті Надєждинську (нині Сєров) Свердловської області 5 березня 1932 року. У роки війни та в перші повоєнні він жив у Комраті. По закінченні історичного факультету Кишинівського держуніверситету працював учителем, директором шкіл Фалештського і Каушанського районів Молдавії, був заступником голови колгоспу з ідеологічної роботи села Копанка, секретарем Тираспольського райкому партії, інструктором Ради Міністрів МРСР, головою Дрокіївського міськвиконкому.

Та покликання педагога перемогло: у 1970 році Володимир Сергійович повернувся на педагогічну стезю – став директором Тираспольської СШ № 6, а через кілька років – завідувачем відділу народної освіти міста Тирасполя.

На якому б посту не перебував В. С. Веснін, яку б посаду не обіймав, він завжди з почуттям високої відповідальності виконував свій обов’язок перед Батьківщиною і народом, віддавав усі сили, знання й досвід просвіті: навчанню та вихованню дітей і молоді.

Глибока ерудиція, виняткова працьовитість, видатні організаторські здібності та високе почуття відповідальності за доручену справу були характерними рисами обдарованого педагога Весніна. Він проявив себе ініціативним і талановитим керівником, був вимогливим до себе та підлеглих, дбайливо ставився до людей, чим здобув загальну повагу й визнання.

За заслуги перед Батьківщиною і суспільством Володимир Сергійович нагороджений чотирма орденами (зокрема й орденом Республіки) та півтора десятками медалей ПМР і СРСР, а також сотнями грамот різного значення – аж до грамоти Президії Верховної Ради МРСР. Він – відмінник освіти МРСР і СРСР, заслужений працівник ПМР.

Світла пам’ять про Володимира Сергійовича Весніна назавжди залишиться в наших серцях.


Колектив Державної установи «Приднестровская газета», близькі, друзі, колеги.

Фото: ИА «Новости Приднестровья»