Поінформованість – важлива складова державності

У держадміністрації 26 травня відбулася нарада з керівниками установ щодо організації передплати на районну газету «Слободзейские вести».


Відкриваючи зустріч, глава держадміністрації району та м. Слободзеї Василь Тищенко звернув увагу присутніх на необхідність серйозно поставитися до передплати районної та республіканських газет «Приднестровье», «Гомін», «Адевэрул Нистрян» у трудових колективах.

Головний редактор «районки» Олег Настасенко, виступаючи перед присутніми, сказав: «Придністровці нині стали зручною інформаційною мішенню для наших недругів. Тому різко зросла роль державних і муніципальних ЗМІ нашої республіки, зокрема друкованих періодичних видань у вихованні придністровського патріотизму, громадянськості, прихильності до справжніх людських цінностей, православних традицій.

Таким виданням завжди була потрібна підтримка керівників трудових колективів для більш широкого охоплення людей інформаційним впливом. Настав час серйозно поставитися до розв’язання цього завдання, не посилатися на те, що тепер інші часи, відмінні від радянсько-партійних. Скажу прямо: на мій погляд, так говорять ті, хто не бажає приділяти увагу розв’язанню нагальної проблеми. Це ознака недержавного мислення, яке рано чи пізно дасть свої гіркі плоди. Однак кожен керівник, за великим рахунком, відповідає не тільки за функціонування організації відповідно до властивих їй завдань, а й за виховання членів колективу».

Про значення періодичної преси для жителів району говорив у своєму виступі голова постійної комісії райміськради з соціальної політики, освіти, охорони здоров’я, у справах молоді та спорту, охорони прав материнства і дитинства, засобів масової інформації та культури Андрій Нагорний.

Про технічні особливості передплати поінформувала присутніх заступник начальника передплати ДУП «Пошта Придністров’я» Світлана Фокша.

На нараді акцентувалося, що необхідно використовувати всі наявні важелі впливу на уми та свідомість людей, щоб протистояти антипридністровській пропаганді. «Слободзейские вести» належать до одного з них.

Лейтмотив під час переконання людини передплатити районну газету такий: «…не можна працювати в районі й не знати, чим він живе, які люди становлять його гордість, які основні напрямки діяльності органів місцевої влади, в яких треба брати участь усім тощо».

Кожен із передплатників представляє членів своєї сім’ї, родичів, друзів, сусідів. Передплата однією людиною районного видання і республіканських газет збільшує вплив публікацій на населення у кілька разів. У колективах державної адміністрації району, районної та міської Ради, редакції, окремих закладів освіти (раніше їх було набагато більше) всі працівники передплачують «районку».

Керівники організацій, використовуючи всі свої можливості й авторитет, агітували переважну більшість членів своїх трудових колективів передплатити на друге півріччя газету «Слободзейские вести», «Гомін» і «Адевэрул Нистрян», а у вересні-жовтні – на 2024 рік.


Олег ГАВРИЛЕНКО.

Фото: ИА «Новости Приднестровья»