За свою мрію треба боротися

Ми довідалися про нього, коли він разом з іншими спортсменами повернувся з ізраїльського міста Назарет, де тираспольські боксери здобули медалі міжнародного турніру з боксу «Меморіал Офека Клугмана». Змагання зібрали команди з десяти країн.


У молодшій групі 11-12 років переможцем став Єгор Чертиковцев, який виграв три бої. Тренують спортсмена Анатолій Довгопол та Роман Хаджиленко.

Юний боксер почне виступати в молдавському чемпіонаті лише з наступного року.

Хлопчик з дев’яти років займається боксом, хоча встиг випробувати себе і в плаванні. Єгор розповів: «Мені на воді не сподобалося. Я люблю ризикувати, багато рухатися, відчувати суперника в бою. Тому обрав для себе бокс».

Помічник тренера Анатолія Довгопола Роман Хаджиленко говорить про свого вихованця: «У хлопця бійцівський характер. Він розумний боксер, бере інтелектом, може передбачити дії суперника і нав’язати йому свій стиль. У нього велике майбутнє».

Сам Єгор планує стати заслуженим майстром спорту, перемогти в Олімпійських іграх, і запевняє, що цього йому вистачить.

З таким настроєм можна, звичайно, досягти омріяної перемоги, а поки одинадцятирічний боксер наполегливо тренується і перемагає своїх ровесників.

Довідково: призер чемпіонату Європи серед школярів Офек Клугман загинув у 19-річному віці в ДТП. На честь нього організували турнір серед дітей та підлітків.


Михайло ТРЕМБIТА.

Фото автора (Єгор з тренером).