Спортивні новини

Розвиток настільного тенісу в Дубоссарах

У другій декаді червня до Дубоссарської школи тенісу завітали на екскурсію вихованці дитсадка № 12 «Стелуца». Протягом усього навчального року тут проводиться велика робота з залучення до занять 5-7-річних дітей.

Директор Республіканської СДЮШОР Валерій Гросул розповідає їм про історію школи, про знаменитих спортсменів, показує спеціалізовану залу настільного тенісу, що відповідає найвищим міжнародним правилам, а також відновлювальний центр, де діти не лише відновлюватимуться, а й протягом року плаватимуть у єдиному в Дубоссарах критому басейні.

На цих екскурсіях у дітей є можливість зробити перші кроки в настільному тенісі. Заступник директора Олена Барбу показала дітям, як потрібно правильно ловити м’ячик, і більшість дітей справилися зі своїм першим завданням на «відмінно». Такі екскурсії проводитимуться протягом літа, і в РСДЮШОР впевнені, що багато дітей прийдуть до школи, а деякі в результаті стануть відомими спортсменами, як заслужений майстер спорту Олена Мокроусова, МСМК Олена Барбу та Ірина Шмигановська, майстри спорту СРСР Валерій та Валерія Гросул, Валерій Лека.

Адміністрація спортивної установи та тренери завжди раді бачити всіх зацікавлених хлопчиків і дівчаток у своїй школі. У РСДЮШОР зазначають, що грати в настільний теніс – це не лише престижно, а й дуже корисно.

* * *

Успіхи столичних плавців

У Кишиневі в новому 50-метровому басейні спорткомплексу «Арена» відбувся чемпіонат Молдови з плавання. Придністров’я представляли спортсмени з Рибниці, СК «Шериф» і Тираспольської СДЮШОР із плавання. Столичні спортсмени виступали трьома командами.
Кращими в придністровській команді стали: серед дорослих – майстер спорту Єгор Ковальов, майстер спорту міжнародного класу Тетяна Салкуцан, а серед юнаків – МСМК Наталія Зайцева, МСМК Кирило Кірсанов.

Встановлено два юнацькі рекорди. Серед рекордсменів – Кирило Кірсанов та Олександра Букатар.

Нормативи майстра спорту виконали Кирило Чертиковцев, Анастасія Утіна, Кирило Лиходід. Столичні спортсмени здобули 47 золотих медалей, 43 срібних та 33 бронзових.

* * *

Досягнення придністровців у кікбоксингу

У столиці Угорщини – місті Будапешті – відбувся Кубок світу з кікбоксингу WAKO, де за медалі боролися і придністровські файтери. Понад 3 000 учасників із 43 країн змагалися у 4 рингах та на 14 татамі.

Придністровська дружина, представлена чотирма спортсменами РГО «Національна федерація кікбоксингу та муай-тай Придністров’я» і ФСТ «Динамо-центр» показала непогані результати.

Данило Максименко (Рибниця, тренер Р.Костюк) став переможцем Кубка світу у ваговій категорії до 37 кг у розділі кік-лайт. Софія Костюк (Рибниця, тренер Р.Костюк) виборола третє місце у ваговій категорії 42 кг у розділі кік-лайт. Ілона Берчук (Рибниця) зупинилася за крок від медалі та посіла п’яте місце. Владислав Драга (Тирасполь, тренер М. Внодченко) приніс нашій збірній бронзову нагороду у розділі К-1, у ваговій категорії до 75 кг серед старших юніорів.


Добірку спортивних новин підготувала Анастасія КАСИМ.

Фото: ИА «Новости Приднестровья»