Як можна цікаво провести дозвілля?

Відповідь на це запитання дає Міський молодіжний центр Тирасполя. У цьому унікальному місці молодь розкриває свій творчий потенціал, знаходить нових друзів і долучається до різноманітних освітніх та розважальних програм, щоб корисно і цікаво провести дозвілля.


Після успішного проведення Дня молоді Центр організував цілий марафон заходів та корисних зустрічей. Це був тиждень цікавих подій, які стимулювали підлітків до активної участі в суспільному житті та до різноманітних інтелектуально-розважальних занять.

Одним із ключових напрямків діяльності установи є розвиток творчих навичок. У цьому їм допомагає керівник Марина Ковальова. Багатий досвід у педагогіці та психології дає їй змогу знайти спільну мову з кожним, тому Центр щодня відвідують школярі та молоді люди. Разом вони придумують захопливі та цікаві проекти.

Минулої неділі юнаки та дівчата спільними зусиллями провели вже традиційний квест у сквері де Волана. Ця подія привернула велику увагу завдяки різноманітним конкурсам та вікторинам. Завданнями на станціях були: вгадування сучасних пісень по мелодії, дартс, розпізнавання мультфільмів за популярними фразами та висловами, розшифровування ребусів, складених зі смайликів, літературні запитання.

Організатори міської пригоди зробили акцент не тільки на розвагах, а й приділили увагу освітній складовій: розвитку інтелекту, збагаченню знань з історії та кмітливості молоді. Наприклад, для того, щоб отримати жетон і дозвіл на просування до наступної станції, учасникам треба було розповісти про відому особистість, зображену на картці. До речі, всі постаті мають відношення до Придністров’я, і повідомити про них треба якомога більше.

У разі, коли гравці не могли дати відповідь, волонтери Центру самі розповідали про цих видатних і шанованих людей. Таким чином, ніхто не залишився без оцінки й без нових знань. На картках із завданнями були представлені Валентина Соловйова, Ігор Смирнов, Лев Тарасевич, Микола Скліфосовський, Микола Зелінський, Франц де Волан, Антон Рубінштейн, Олександр Лебедь та інші.

Крім того, ініціатори квесту вирішили допомогти молодим людям вдосконалити свій лексикон, зокрема уникати нецензурної лайки, та пропагували позитивне спілкування. Підліткам пропонували продовжити розмовні фрази та вирази не поганими, а добрими словами.
Наприкінці заходу, як приз, усім видали квиточки на безплатний перегляд просто неба у дворі молодіжного центру фантастичного фільму «Міст у Терабітію». Після фільму глядачі обговорювали його сюжет, досвід персонажів та уроки, які вони засвоїли з картини.

Наступною подією стала інтелектуальна гра від «IQ Games Club». Юні знавці розділилися на чотири команди та з цікавістю взялися за розв’язання каверзних завдань і пошук відповідей на вузькопрофільні запитання. Цей вид активності став відмінною можливістю для всіх охочих проявити свій інтелект, аналітичні здібності та командний дух.

У день пам’яті радянського рок-музиканта Віктора Цоя в Центрі провели аматорський концерт, де кожен зміг внести в пісню свою індивідуальність і особливе звучання. Багато з присутніх прийшли не тільки послухати музику, а й поспілкуватися. У паузах між виступами учасники ділилися своїми історіями та враженнями, створюючи теплу атмосферу.

«Моя душа – в моїх піснях. А живу я надією на кращий час», – говорив відомий музикант в одному зі своїх небагатьох інтерв’ю. Старше покоління знайомило молодь з його внеском у музику і культуру. Це та багато іншого збагатило знання підлітків і надихнуло їх частіше брати гітару в руки.

До кульмінації тижня, насиченого подіями та активністю, в розклад установи вирішили ввести щось особливе: час для турботи про себе. Під гаслом «У здоровому тілі – здоровий дух!» провели дві захопливі й пізнавальні зустрічі, які водночас розслабили учасників і зарядили їх новою енергією.

Перше заняття з йоги – чарівного мистецтва, яке поєднує в собі фізичну активність, дихальні практики та гармонію душі, провела Інна Козловська. Досвідчений інструктор-практик, вона перенесла всіх в атмосферу спокою та саморозвитку. Ознайомче заняття допомогло його учасникам випробувати свої можливості й відчути психологічний стан.

Потім настав час руху і веселощів. Дар’я Голомоз, яскрава активістка Центру та любителька зумби, взяла на себе відповідальність за проведення майстер-класу з цієї запальної та динамічної танцювальної фітнес-техніки. Ритмічні рухи й позитивна атмосфера дали змогу виразити себе через танець і подарували радість.

Так захопливо завершився тиждень у Міському молодіжному центрі. Ці зустрічі та заходи спонукали нове покоління частіше виходити на свіже повітря, відкладати мобільні телефони та спілкуватися офлайн.


Поліна РЕШЕТНИКОВА.

Фото автора.