Футбольні перемоги

ФК «Шериф» продовжує успішно виступати в європейських клубних турнірах та в Суперлізі Молдавії з футболу.


Своїми емоціями від гри тираспольської команди в телеграм-каналі поділився Президент ПМР Вадим Красносельський: «Особисто для мене перевага нашої команди незаперечна. І це не про рахунок, а про гру загалом: на одному диханні – принаймні для нас, уболівальників «Шерифа». Чекаємо на продовження».
Суперником «ос» у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи став білоруський клуб «БАТЕ».

Головний тренер «жовто-чорних» Роберто Бордін напередодні першого матчу між суперниками в інтерв’ю журналістам розповів про підготовку команди до цієї важливої гри. Наставник «Шерифа» висловив сподівання, що його футболісти в матчі з білорусами покажуть не лише гарну гру, а й гідний результат, який дасть змогу команді з Тирасполя стати учасником наступного раунду. Відповідаючи на запитання відносно відсутності в першому матчі протистояння з «БАТЕ» лідерів команди (Амін Талал, Луванор), італійський футбольний фахівець зауважив, що в тираспольчан є достатньо гравців, щоб успішно замінити їх на футбольному полі.

У свою чергу керівник тренерського штабу білорусів Кирило Альшевський назвав наших футболістів фаворитом двох матчів із його клубом. Він відзначив також досвід команди, яка регулярно та успішно виступає в європейських футбольних турнірах.

Перший матч із білорусами «оси» провели 10 серпня в Тирасполі. З самого початку гри тираспольчани заволоділи ігровою ініціативою, створивши велику кількість гольових моментів біля воріт суперника. Глядачі, які заполонили Головну арену СК «Шериф», гаряче підтримували «жовто-чорних». Матч завершився з рахунком 5:1 на користь клубу з Тирасполя.

На післяматчевій прес-конференції Роберто Бордін так прокоментував результат цієї важливої гри: «Команда провела сьогодні досить результативний поєдинок. Попри відсутність кількох футболістів, клуб порадував уболівальників гарними цифрами на табло, які дають можливість «Шерифу» впевнено дивитися в майбутнє. Я вітаю всіх гравців і весь тренерський штаб з чудовою підготовкою до матчу. Під час протистояння, маючи перевагу в три м’ячі, довелося долати деякі труднощі (помилки в обороні), розбиратимемося що сталося. Перемога далася нам важко, легкою її ніяк не назвеш, попри те, що не було ніякої розслабленості».

Головний тренер висловив вдячність уболівальникам, які впродовж усієї гри були разом із командою. Наставник наголосив, що особливо це було відчутно в другому таймі, коли любителі футболу спонукали гравців «Шерифа» йти вперед та забивати м’ячі у ворота «БАТЕ».

Матч-відповідь між суперниками відбувся 17 серпня в Угорщині. Він завершився з рахунком 2:2. Тираспольчани вийшли в наступний раунд Ліги Європи, де зустрінуться з фарерським «Клаксвіком». Матчі відбудуться 24 та 31 серпня. Перший із них жовто-чорні проведуть на виїзді.
Нещодавно розпочалася також і Суперліга Молдавії з футболу. Учасники турніру зіграли два тури. «Шериф» успішно провів ці матчі, здолав на виїзді «Петрокуб» та ФК «Спартаній» з рахунком 1:0 та 2:0 відповідно.

По завершенні матчу з ФК «Спартаній» Роберто Бордін поділився з журналістами думкою відносно поєдинку: «На жаль, негативним фактором під час проведення гри стали спека і погана якість поля.

Ми мали можливість оформити переможний результат матчу раніше, але не використали багато гольових моментів, плюс у другому таймі не забили й пенальті. Вважаю, що далася взнаки якість поля, яка не завжди дозволяла зробити зручний пас партнеру або правильно розпорядитися м’ячем у штрафному майданчику суперника».


Віталій МАЛЬОВНИЧИЙ.